Offshore-botrány: Boldvai felfüggeszti MSZP-tagságát

A politikus beismerte Tóbiásnak, hogy a médiában megjelentek teljes mértékben fedik a valóságot.

MNO
2016. 04. 05. 15:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP frakció oldalán megjelent közlemény szerint Boldvai vállalja a vizsgálatokat, de nem kíván a párt terhére lenni az elkezdett munkában, ezért tagságát felfüggesztette.

Ismert, a kipattant offshore-botránnyal kapcsolatban kiderült: több hazai közéleti személyiség is érintett – többek között Boldvai László. A politikus felesége tulajdonába került egy Szamoa szigetére bejegyzett, működése során jelentős összegeket megmozgató offshore cég 2012 novemberében. Ekkoriban Boldvai az Országgyűlés tagja volt, és ugyan 2014-ben kiszorult a parlamentből, továbbra is aktívan politizál: képviselő a Nógrád megyei közgyűlésben, s ő vezeti az MSZP megyei szervezetét is.

A mostani közleményben azt írták: „megfogalmazódott: hozni kell egy szabályt, ami egyszer s mindenkorra világossá teszi, hogy nem lehet offshore cégeken keresztül eltüntetni az adóköteles jövedelmet”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.