Le a láncfűrészekkel: összefognak a fairtások ellen

Összefognak a Ligetvédők a budapesti fák megmentéséért: tanácskozást tartanak a Királydombon pénteken.

MNO
2016. 06. 13. 17:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A „Legyen a város liget” elnevezésű összefogás résztvevői hangsúlyozzák: a Városliget, a Római-part és az Orczy-kert fái nem akarnak József nádor téri társaik sorsára jutni.

„Súlyos betegség támadta meg a fákat: a heveny beépítési láz, amit gátlástalan politikusok terjesztenek” – írják közleményükben. A betegség tünetei közt említik a természetiszonyt, a megalomániát, a kóros idegenkedést a demokrácia normáitól és az ingatlanspekulációt. „Lefolyását sok esetben korrupciós szövődmények súlyosbítják” – teszik hozzá. Mindenkit arra kérnek, aki ismeri ezek ellenszerét, az tartson velük és vegyen részt az eseményen. A civilek összefogásra buzdítanak: „lépjünk fel együtt a járvány megfékezése érdekében! ( ) hiszen nem mi védjük a fákat, a fák védenek bennünket”.

Június 17-én a városligeti Királydombon tartják a tanácskozást, délután fél ötkor. A nagygyűlésen egyebek mellett a Budapesti Városvédő Egyesület, a Levegő Munkacsoport, a Ligetvédők, a Ligetvédők – Orczy Park, a Maradjanak a FÁK a Rómain, a Mindent a Maga Helyén kezdeményezés, a Rómaifürdő Telepegyesület, Természetesen Szeretjük a Rómait, a „Óvjuk meg a Római-part szépséges fáit”, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Városliget Barátai civil egyesületek vesznek részt. A vitát Puzsér Róbert vezeti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.