Mészáros Lőrinc cége dolgozhat a Paksi Atomerőműben

Alkalmasnak találták a gázszerelő felcsúti polgármester cégét az építési és szerelési munkákra.

MNO
2016. 08. 26. 7:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még tavasszal kapott MVM Paksi Atomerőmű minősítést a Fejér-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt., amelyet a villamos művek alkalmasnak talált arra, hogy építési és szerelési munkákat végezzen a Paksi Atomerőműben – írta pénteken a Népszabadság. A lap azon kérdésére, hogy ez Paks II-re is vonatkozik-e, az MVM Paksi Atomerőmű azt válaszolta: ők a jelenlegi négy blokkot üzemeltetik, így az engedély ezekre vonatkozik.

Az akkor még csak féléves cég engedélye 2017. március 31-ig szól. A Fejér-B.Á.L. az Orbán Viktor bizalmasaként ismert, gázszerelőből lett felcsúti polgármester és milliárdos Mészáros Lőrinc családi vállalkozása, amely korábban nem állt kapcsolatban az MVM-mel. A cég korábban drága iskolafelújításokat végzett, valamint a felcsúti Puskás Akadémia Makovecz-stílusú kazánházát is ők építették.

Mészároshoz kapcsolódó hír, hogy a Magyar Narancs Horvátországban lefotózta a polgármestert, amint egy rejtélyes luxusjachton utazik. Az egymilliárd forintnál is többet érő hajón az Ugljan sziget közelében pihent, itt található a 700 millió forintot érő Villa Maria – Mészáros Lőrinc adriai villája.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.