Orbánt nem érdekli Rogán helikopterezése

A felfüggesztett Népszabadság címlapon számolt be Rogán és Matolcsy botrányairól.

LD
2016. 10. 08. 13:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amíg nem látszik a Fidesz népszerűségén, Orbán Viktort nem foglalkoztatja Rogán Antal helikopterügye – számolt be róla a felfüggesztett Népszabadság a szombati számának címlapján. A lap szerint a kormányfő vasárnap elégedetten veregette hátba a kvótanépszavazási kampány szervezőit, úgy tűnt viszont, hogy az nem különösebben foglalkoztatja, hogy a kabinetminiszter helikopterrel tért vissza egy nyírségi esküvőről. Bár Orbán tudhatott a dologról, inkább csak amiatt feddte meg Rogánt, hogy nem volt Budapesten már az urnanyitástól, reggel hat órától.

A Népszabadság cikke szerint a miniszterelnök sem a frakció-, sem az elnökségi ülésen nem tett említést a helikopterbotrányról.

Matolcsy ügyének fejleményeit is címlapon közölte a napilap. A Népszabadság által felfedezett fotó szerint nem igaz, hogy a jegybankelnök és a korábban az MNB legjobban keresői közt lévő Vajda Zita kapcsolata csak néhány hónapja kezdődött volna. A kép bizonyítja, hogy Matolcsy és Vajda már 2010-ben ismerték egymást, hiszen a mostani jegybankelnök ott volt a nő szegedi diplomaosztóján. Vajda a diplomaosztó előtt két nappal, 2010. július 1-jén lett a Nemzetgazdasági Minisztérium alkalmazottja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.