Vonáék nemet mondanak az alaptörvény módosítására

Összeköti a migrációs válság és a letelepedési kötvény ügyét a Jobbik.

MNO
2016. 10. 18. 15:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem támogatja a Jobbik az alaptörvény módosítását, amennyiben a letelepedési kötvényekkel kapcsolatos kormányzati álláspont nem változik – jelentette be Vona Gábor. A Jobbik elnöke ezt megelőzően mintegy fél órán át egyeztetett a miniszterelnökkel.

Vona úgy fogalmazott: sem gazdag, sem szegény migránst, sem gazdag, sem szegény terroristát nem akarnak látni az országban.

Leszögezte, hogy nem fogják támogatni a november 8-ai zárószavazáson a miniszterelnök módosító javaslatát, mert szerinte ha nem állítják le a letelepedésikötvény-üzletet, akkor az alaptörvény módosítása csak trükközés, szemfényvesztés, kiskapu a terrorizmusnak.

Nem sokkal az egyeztetést követően Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár egyértelművé tette: a kormány minden javaslatot megfontol, mert az alaptörvény módosítása szerintük az ország érdeke.

Az MSZP nem hajlandó tárgyalni a miniszterelnökkel az alaptörvény-módosításról, így Orbán Viktor kormányfő és Molnár Gyula MSZP-elnök keddi találkozóján az e heti uniós csúcs témáiról egyeztettek – közölte az ellenzéki párt az MTI-vel.

A szocialisták közleményében az áll, hogy miután az MSZP világossá tette, az alaptörvény megváltoztatásáról „a választók többségének felhatalmazása” nélkül nem hajlandó tárgyalni, „Orbán Viktor miniszterelnök elfogadta”, hogy a Magyarországot érintő biztonságpolitikai ügyekben viszont van helye és értelme az egyeztetésnek.

Az ellenzéki párt tájékoztatása szerint Orbán Viktor jelezte, hogy örülne, ha az MSZP részt venne az alaptörvény módosításában, de Molnár Gyula határozottan kijelentette, hogy pártja erről nem hajlandó tárgyalni. A magyar közállapotok, a demokrácia, a sajtószabadság és a jogállam kérdéseiben az MSZP elnöke és Orbán Viktor teljesen eltérő állásponton volt – közölték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.