Tiborcz a kastélyvásárlásról: Mi közük hozzá?

Nem örült a miniszterelnök veje, hogy a részletekről kérdezte a Hír TV riportere.

MNO
2016. 11. 28. 20:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdemes lesz megnézni a Hír TV pénteki, Célpont című műsorát: riporterük Tiborcz Istvánt, a miniszterelnök vejét kérdezte a kastélyvásárlásokkal kapcsolatban.

A műsor előzetese szerint arra voltak kíváncsiak, miért éppen Tiborcz fizette a kastélyvásárlásokat intéző cég bejegyzéséhez az illetéket. A miniszterelnök veje azonban válasz helyett azt kérdezte a riportertől, hogy „mi közük hozzá”. Majd megpróbált visszavágni: „Engem meg az érdekel, hogy van-e férje. Én meg a magánügyeiről szeretnék érdeklődni.”

Néhány hónapja a Heti Válasz számolt be feltételezéséről, hogy a szaúdi származású Ghaith Pharaonnak lehetett közös üzlete Tiborcz Istvánnal. Az arab üzletember vásárolta meg ugyanis a volt Postabank-székházat az Adnan Polat török gigavállalkozóhoz, illetve Orbán Viktor vejéhez köthető egyik társaságtól. Legalábbis Tiborcz érdekeltségére utalt, hogy bár papíron nem ő rendelkezik az érintett BDPST Ingatlanforgalmazó Zrt.-vel, de a cég bejegyzésekor fizetett illetéket az ő bankszámlájáról utalták el. Tiborcz Istvánhoz és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő igazgatójához, Szivek Norberthez köthető cégek szerezték meg a Pesti Vigadó melletti Mahart-házat is.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.