Vizsgálat Terry Black interjúja miatt

A Jobbik szerint lejáratókampány zajlik ellenük a Fideszhez köthető médiabirodalomban.

Lőrincz Tamás
2016. 11. 24. 5:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) vizsgálatot indított a TV2 Tények című műsor november 10-i adása miatt, amelyben Terry Black transzvesztita előadó azt állította Vona Gáborról, hogy meleg – közölte a hatóság a Magyar Nemzettel. Egy másik, szintén sok vitát kiváltó adással kapcsolatban – amelyben Gergely Zsófiát, a HVG újságíróját próbálták lejáratni – a sugárzás óta eltelt rövid időre hivatkozva még nem döntöttek a vizsgálat megkezdéséről.

– Megvárom az eljárás eredményét, majd utána szeretném kommentálni. Az viszont biztos, hogy a velem szemben folytatott médiahadjárat túlment minden határon – mondta lapunknak Vona Gábor, a Jobbik elnöke, aki szerint változnia kellene a politikai kultúrának ahhoz, hogy ne legyenek hasonló esetek.

A Jobbik szerint lejáratókampány zajlik ellenük a Fideszhez köthető médiabirodalomban, ezért március közepe óta több mint húsz sajtó-, valamint polgári pert indítottak a 888.hu, az Origo, a PestiSrácok.hu, a Ripost.hu, valamint a Tények ellen. Kummer Ákos, a Jobbik politikusait képviselő ügyvéd azt mondta, hogy a perek közül hatot már jogerősen megnyertek. A többi, jelenleg is zajló per esetében pedig – ahol született már elsőfokú ítélet – nem volt olyan ügy, amelyben legalább részben ne nekik adott volna igazat a bíróság – tette hozzá.

A TV2 egyébként sok munkát ad az NMHH-nak, a hatóság korábbi közlése szerint ugyanis már folyik egy vizsgálat a reklámblokkokban megjelenő pillanathirdetések miatt is. Andy Vajna csatornája ugyanis rendszeresen élt azzal a hirdetési módszerrel, hogy két reklám között felvillant egy márka logója is anélkül – legalábbis a bejelentők szerint –, hogy a néző tudatosan értelmezhette volna az üzenetet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.