Mégsem a kormányhivatalok kézbesítik az állam karácsonyi ajándékát

Lázár János elfogadta a szakszervezetek érveit. A Magyar Postához fordult segítségért.

MNO
2016. 12. 05. 12:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakszervezettel folytatott tárgyaláson Lázár János azt mondta, nem a járási kormányhivatalok munkatársaival juttatják el a nyugdíjasoknak szánt tízezer forintos Erzsébet-utalványokat – értesült az Atv.hu.

Múlt héten jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy karácsony előtt tízezer forintnyi Erzsébet-utalványt ajándékoz a kormány a nyugdíjasoknak. A terv az volt, hogy ezeket nem a posta kézbesítené, hanem a járási hivatalok munkatársai. A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) az állami bejelentés után jelezte, hogy nem tudják és akarják elvégezni ezt a feladatot, ráadásul nem is lenne olcsóbb a kézbesítés, mert a munkatársak pluszmunkáját ki kellene fizetni. 

A szakszervezettel hétfő délben tárgyalt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Az ATV-nek az MKKSZ elnöke, Boros Péterné azt mondta, Lázár elfogadta az érdekképviselet érveit, és visszakozott az eredeti elképzeléstől. 

A kancelláriaminiszter az egyeztetést követően arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Magyar Postához fordul, hogy a cég tegyen egy újabb, gyorsabb és olcsóbb megoldásai javaslatot arra, hogy minden nyugdíjas még karácsony előtt megkaphassa a kormány által juttatott tízezer forintos Erzsébet-utalványt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.