Velük nem köt választási szövetséget a Jobbik

A párt elhatárolódik a XX. század korrupt pártjaitól.

MNO
2017. 01. 15. 10:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom országos választmányának január 14-i nyilatkozata szerint az elmúlt 26 év kudarcaiért, az ellopott rendszerváltásért és hazánk szétlopásáért leginkább felelős pártokkal, vagyis a Fidesszel, az MSZP-vel és a többi baloldali, liberális párttal nem kötnek majd választási szövetséget. Úgy fogalmaznak: hazánk szebb jövőjét, XXI. századi szellemi és fizikai gyarapodását a XX. század korrupt pártjaival nem lehet elérni.

Jakab Péter, a párt szóvivője vasárnapi sajtótájékoztatóján elmondta: a baloldal politikusai már nem is akarják leváltani az Orbán-kormányt, ehelyett pusztán saját politikai túlélésüket kívánják biztosítani, és ennek érdekében \"szinte bárkivel összeállnának\".

Kijelentette: a Jobbik világosan elutasít egy ilyen összefogást, azonban szerinte a Fidesz álláspontja már nem ilyen egyértelmű. Példaként említette a Fidesz-kormánynak a baloldalnak tett gesztusait, ezek közé sorolva Medgyessy Péter volt miniszterelnök kitüntetését, Kóka János volt SZDSZ-elnök diplomata útlevelét, valamint \"az elszámoltatás közös elszabotálását\". A Jobbik ezzel szemben 2018-ban \"egyedül fogja leváltani minden idők legkorruptabb kormányát, egyedül fogjuk pihenőre küldeni a maffiavezért\" - közölte Jakab Péter.

Szombaton, a nyilatkozat elfogadásának napján Debrecenben Vona Gábor és a Jobbik jelenlegi politikája ellen tüntettek volt jobbikosok. A rendezvényen alig húsz-harmincan vettek részt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.