A nemzetbiztonsági bizottság tagjai megnézhetik az OLAF-jelentést

Írásban kell vállalniuk, hogy az abban szereplő neveket nem adják ki.

MTI
2017. 02. 03. 5:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarlós István a napilapnak adott, pénteken megjelent interjúban azt mondta, szeretné, ha a pártok ismernék a jelentés tartalmát, ezért ajánlotta fel a parlamenti bizottság tagjainak, hogy nála megtekinthetik. De nekik is írásban kell vállalniuk, hogy az abban szereplő neveket nem adják ki – hangsúlyozta.

A főpolgármester az OLAF-jelentés részleteiről, amelyet a Figyelő csütörtökön hozott nyilvánosságra, azt mondta, „ami a jelentésből most nyilvánosságra került, az szinte teljes egészében megfelel a valóságnak”. A 2010 utáni időszakot egyetlenegy észrevétel érinti a jelentés nyolcvan megállapítása közül, ez a 2006-ban 2012-ig szerződtetett ellenőrző mérnök cseréje. Ráadásul ezzel a szabálytalansággal egy korábbi, az OLAF által súlyosan szabálytalannak minősített állapotot szüntettek meg 2010 után – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.