Megtámadtak egy LMP-s képviselőt

Jakabfy Tamás az olimpiáról szóló népszavazás kiírásáért gyűjtött aláírásokat.

MNO
2017. 02. 11. 14:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beszámoló szerint a képviselőt jelenleg kórházban látják el. A 24.hu-nak nyilatkozó Heltai László – az ökopárt VI. kerületi önkormányzati képviselője – beszámolója szerint úgy tudják, hogy a támadó odalépett a vásárcsarnok előtti standhoz, elkezdett ordibálni Jakabfyval, majd úgy lefejelte, hogy vérezni kezdett az orra. Ugyan kihívták a rendőröket, de a férfi az egyik rendőrt is megharapta.

Az üggyel kapcsolatban kerestük a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, akik a Police.hu oldalra felkerült közleményükben azt írták, hogy 10 óra 45 perc körül a Rákóczi téren a 27 éves O. Milán több járókelőt is szidalmazott, majd ezt követően odalépett egy felállított aláírásgyűjtő standhoz és egy ott tartózkodó férfival is szóváltásba keveredett, akit később bántalmazott. Egy szemtanú és a sértett értesítette a rendőröket, akik a férfit a helyszínen elfogták, majd a VIII. kerületi kapitányságra előállították. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai a sérült férfit kórházba szállították, aki könnyű sérüléseket szenvedett. O Milán a rendőri intézkedésnek ellenállt. A férfit megbilincselték, amely során az egyik rendőr hámsérüléseket szerzett. A gyanúsított elszámoltatása folyamatban van, ellene súlyos testi sértés bűntett kísérlet miatt indult büntetőeljárás.

Az LMP egyébként vasárnap adja át az összegyűjtött aláírásait a Momentumnak. A mozgalom egyébként három hete kezdett aláírásokat gyűjteni azért, hogy népszavazást írjanak ki a 2024-es olimpia budapesti megrendezéséről. Noha Budapest hivatalosan még meg sem kapta a rendezés jogát – Párizs és Los Angeles pályázik még – az utóbbi időben mégis elszabadultak az indulatok, több aláírásgyűjtőt is rendőrök igazoltattak, volt, hogy járókelők felrúgtak aláírásgyűjtős standokat, de állt már szippantós autó is az egyik stand mellé.

Úgy tűnik egyébként, hogy a többség nem akar olimpiát. A Závecz Research felmérése szerint azok körében, akik biztosan elmennének szavazni, 62,7 százalék leszavazná a rendezés ötletét, és csak 24,5 százalék támogatná, míg 12,7 százalék még nem tudja, mit akar.

Kérdés azonban, hogy a Momentum Mozgalomnak a pénteki határidőig sikerül-e összeszednie a népszavazás kiírásához szükséges 138 ezer érvényes aláírást. 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.