Nem indul 2018-ban Tiffán Zsolt

Rövidesen távozik a Fidesz szigetvári választókerületi elnöki posztjáról.

MNO
2017. 02. 20. 18:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem vállalja tovább Tiffán Zsolt a Fidesz szigetvári választókerületének politikai vezetését, és a jövőre esedékes országgyűlési választáson sem kíván elindulni képviselőjelöltként – írta hétfő délután megjelent cikkében Fidesz-közeli forrásokra hivatkozva a Pécsi Újság.hu. Az MTI által szemlézett cikk kitért arra is, hogy a Fideszen belül kialakult gyakorlat szerint a párt általában a választókerületek elnökeit indítja a választásokon.

A baranyai 4-es választókerület egyéni mandátumára pályázó lehetséges Fidesz-jelöltek egyike Nagy Csaba, a Baranya Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke, Pécs korábbi alpolgármestere – olvasható a cikkben.

A lap több Fidesz-közeli forrásra hivatkozva azt írta: a megye három másik választókerületét illetően nincs személyi változás, azaz információik szerint a KDNP Mohácson Hargitai János országgyűlési képviselőt, Pécsett pedig Csizi Péter és Hoppál Péter honatyákat indítja 2018-ban is.

Korábban az Atv is úgy értesült, hogy Tiffánt már nem fogják indítani 2018-ban.

A borász képviselő legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy Facebook-oldalán megjelent: nincs ínyére, hogy az állami média, azaz az M4 élőben adta a labdarúgó-Európa-bajnokság Franciaország–Románia nyitómeccsét. „Milyen alapon közvetíti a magyar köztévé a francia–román meccset? Tán jólesik a tisztelt szerkesztő uraknak vagy hölgyeknek valamelyik himnusz? Európa (sic!) kurvái, vagy Európa zsúrpubijai kellenek ide?” – ez a bejegyzés jelent meg eredetileg a nyitómérkőzéshez időzítve. Majd egy véres fejű hiénás kép alatt a következő szöveg szerepelt: „Ugye, nem baj, hogy egyiknek sem drukkolok ? Sok jót ennek a két népségnek nem köszönhetünk! Hajrá Magyarok!”

Tiffán Zsolt később azt állította, hogy feltörték az oldalát, és a posztokat nem ő írta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.