Tízezer aláírást adott át a Párbeszéd a Momentumnak

A párt szerint a pénzt inkább az egészségügyre, az oktatásra és a szegénység felszámolására kellene költeni.

MNO
2017. 02. 16. 12:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valamivel több mint tízezer aláírást gyűjtött össze a 2024-es budapesti olimpiarendezésről szóló népszavazás kiírásához a Párbeszéd Magyarországért, amelyeket a párt társelnöke csütörtökön átadott a Momentum Mozgalom tagjainak – írja a Magyar Távirati Iroda.

Az MTI tájékoztatása szerint Szabó Tímea a Nyugati téri aluljáróban tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, az első perctől gyűjtik az aláírásokat, mert meggyőződésük szerint „Orbán Viktornak és tolvaj bandájának” nem felesleges presztízsrendezvényekre kell elkölteniük a magyar emberek pénzét, hanem az egészségügyre, az oktatásra és a szegénység felszámolására.

A független képviselő azt mondta, hogy péntek délelőttig folytatják a gyűjtést és remélik, hogy összességében 12 ezer aláírással tudnak hozzájárulni a népszavazás kiírásához.

Az LMP 23 ezer aláírást adott át a hétvégén a nolimpiásoknak. Az Együtt még nem adott át, de korábban összesen 9 ezret ígért, Szanyi Tibor akciója 170 aláírást hozott, Kunhalmi Ágnes azt mondta, az MSZP-sek egyenként adják oda a gyűjtött aláírásokat.

Hivatalosan 138 ezer aláírás kell ahhoz, hogy népszavazást lehessen kezdeményezni a budapesti olimpiarendezésről, de a Momentum 180–200 ezer aláírást tervez összegyűjteni, hogy biztosra menjen. Erre már csak egy napjuk maradt.

Az aláírásgyűjtőket több atrocitás is érte, legutóbb üveggel verték fejbe az LMP egyik aktivistáját a Móricz Zsigmond körtéri aluljáróban, múlt hétvégén szintén a párt egyik képviselőjét fejelték meg úgy, hogy vérzett az orra. A Momentum standját több helyen is szétverték, csütörtökön a Blaha Lujza téren, múlt héten pedig egy részeg férfi rontott az aktivisták egyik belvárosi pultjának.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.