Ez okozhatta a tüzet a Korda-stúdióban

Egy felforrósodott lámpa lehetett a kiindulópont.

MN
2017. 03. 25. 8:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy felforrósodott lámpa okozhatta a díszlettüzet a Korda-stúdióban – ezt állította az ATV híradójának az egyik ott dolgozó. Az összeg csillagászati lehet, a Népszava információi szerint a kár akár 50 milliárd forintos is lehet. A dolgozó azt mondta, egy jelenetet még fel kellett volna venniük, ezért újra kell építeniük a díszletet.

Mint korábban írtuk, sűrű, fekete füst lepte el kedd délelőtt a Korda Filmstúdiók egyik etyeki raktárát, majd tűz ütött ki a kétezer négyzetméteres épületben. Az eddigi információk szerint sérültek nincsenek, a füst láttán mindenki kimenekült a raktárhelyiségből. A tűzoltók kívülről, több vízsugárral és vízágyúval is oltották a tüzet.

A helyszínen többek között törökbálinti, bicskei és érdi tűzoltók dolgoztak; mintegy harmincan vettek részt az oltásban, de csatlakozott hozzájuk fővárosi egység és egy magasból mentő tűzoltó jármű is – tudtuk meg Farkas-Bozsik Gábortól, a Fejér megyei katasztrófavédelem szóvivőjétől.

Kresmery Dániel, a Korda Filmstúdiók produkciós vezetője elmondta: a napokban filmet forgattak az érintett műteremben, annak díszletei voltak csak a csarnokban. A tűz keletkezésekor, reggel fél kilenckor éppen nem forgattak – tette hozzá. A filmstúdió hét műterméből egy közepes méretűben ütött ki a tűz.

Az MTI úgy tudja, a Mid Atlantic Films gyártásában készülő új Robin Hood-filmet forgatják a stúdióban, ennek fa- és szövetdíszletei kaphattak lángra.

A tüzet végül délután egy óra előtt oltották el – a csarnok tetőszerkezetét sikerült megmenteni az összeomlástól, bár így is lyukat vágtak rá, hogy utat engedjenek a sűrű füstnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.