Kovács Tamás mesteredző: Az Orbán-kormány letért az útról

A kormány az elmúlt 27 évben elfáradt, és ha nem tud megújulni, akkor „le kell lépniük a színről” – vallja a mesteredző.

MN
2017. 04. 22. 16:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Attól a párttól kaptam meg a pecsétet, hogy nem dolgozhatok, akire húsz éve szavazok – jelentette ki a Lánchíd Rádiónak adott exkluzív interjújában Kovács Tamás mesteredző, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli tagja.

Az olimpiai bronzérmes, világbajnok kardvívó szerint az Orbán-kormány az utolsó két évben letért arról az útról, melyről a kampányban azt ígérte, hogy „folytatjuk”. Elmondta azt is, nagyon meglepte, hogy válaszlevelet kapott a hétfői, közösségi médiára kiírt, a nemzeti konzultációval kapcsolatos mondataira Orbán Viktor miniszterelnöktől.

A sportoló ugyanakkor kifejtette: továbbra is úgy látja, hogy bizonyos intézkedések kommunista időket idéznek, a fideszes politikusok ugyanis megszállták a szakági szövetségek posztjait. Kovács Tamás beszélt arról is, hogy minden bizonnyal kinő egy új politikai elit a fiatalokból, amire szükség is van. Szerinte a jelenlegi kormány az elmúlt 27 évben elfáradt, és ha nem tudnak megújulni, akkor

„le kell lépniük a színről”.

A beszélgetés az Indigó című műsorban lesz hallható vasárnap reggel 10 órától.

Levelet írt az Orbán-kormányból mélységesen kiábrándult Király Miklós, az ELTE jogi karának tanszékvezetője. A professzor néhány nappal ezelőtt már összefoglalta gondolatait a CEU elleni támadás értelmetlenségéről és az oktatás súlyos problémáiról, ezt követte tegnapi, a Facebookon közölt írása:  

„Aggódó Levél Barátaimhoz

Sajnos egyre több hír érkezik arról, hogy az »Állítsuk meg Brüsszelt« kampány és nemzeti konzultáció pusztító hatással van Magyarország megítélésére az Európai Unióban, és ma még nehezen felmérhető diplomáciai károkat okoz. A kérdőív állításai és válaszai többségükben megtévesztőek, bántó féligazságokra vagy hamis állításokra épülnek. Ráadásul megszövegezőjük azt feltételezi, hogy elemi ismeretekkel sem rendelkezünk az Európai Unió céljairól, működéséről és értékeiről. Ez méltatlan!

A nemzeti érdekeket barbarizmus nélkül is lehet védeni! Sőt, sokkal jobban és hatékonyabban, mint így!

Hogyan tudjuk ezek után képviselni a magyar ügyeket külföldön? Számíthatunk-e majd az unió támogatására és jóindulatára a határokon kívül élő magyarság sok gondjának-bajának orvoslásában?

Aki nem küldi vissza a kérdőívet, már tett valamit Hazánkért! Aki erről családját és barátait is meggyőzi, még sokkal többet! Állítsuk meg közös erővel az Európai Unió lejáratását itthon és Magyarországét külföldön!

Király Miklós” 

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.