Orosz Atanáz: A Sátán szítja az ellenségeskedést vallások és népek között

A görögkatolikus megyéspüspök kiállt a menekültek mellett.

Lőrincz Tamás
2017. 04. 18. 12:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Modern világunk az ellenségkép fokozásával, színezésével és elsötétítésével teszi eladhatóvá óriásplakátjait. Jézus Krisztus pedig nem azt akarja, hogy egymás ellenségei legyünk, mert ő kereszthalálával nemcsak a halált győzte le, hanem az ellenségeskedést is. A Sátán az, aki az ellenségképet fokozza, az ellenségeskedést szítja. Pártok és országok, népek, vallások és földrészek között. Az ellenségkép ideig-óráig összetartásra késztethet egy közösséget, de nem biztosít tartós közösséget és boldogságot – írta a vallási vezető húsvéti üzenetében.

Orosz Atanáz szerint kiváló példát mutattak az Egyiptomban üldözött keresztények, akik a rengeteg szenvedés ellenére sem gyűlöltek senkit. – Azt várják magukban, hogy erőszakkal válaszolunk az erőszakra, s gyűlölettel a gyűlöletre. Nem!!! A gyűlöletünket nem kapjátok meg! Szeretünk titeket. Szeressétek ellenségeiteket, szeressétek őket: ez az evangélium szíve. Szeressétek ellenségeiteket! Ez megőrjíti azokat, akik gyűlölnek benneteket! Te gyűlölsz engem? Én szeretlek téged – idézte Henri Boulad atya szavait a virágvasárnapi robbantások után.

- Ezt a határtalan szeretetet látva én is fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy mi sem gyűlölhetünk senkit. És Isten országából ki sem rekeszthetünk senkit. Még a menekülteket sem, akik között ott van a mi Urunk, Jézus Krisztus is - tette hozzá Orosz Atanáz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.