Simicska szerint Orbán a Roszatom pénzéből zárta volna be az RTL-t

Meg akarta venni az RTL Klubot Orbán Viktor, hogy bezárhassa – emlékezett vissza egy 2014-es beszélgetésre Simicska Lajos. A forrás a Roszatom lehetett volna.

MN
2017. 04. 03. 17:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meg akarta venni az RTL Klubot Orbán Viktor, hogy bezárhassa – emlékezett vissza egy 2014-es beszélgetésre Simicska Lajos. Az üzletember a 24.hu-nak nyilatkozva azt mondta, a három évvel ezelőtti országgyűlési választás éjszakáján felhívta a miniszterelnök. A kétharmados győzelem után gratuláltak egymásnak, majd másnapra megbeszéltek egy találkozót. Orbán Viktor azért ment a milliárdos lakására, hogy átbeszéljék a következő négy évre vonatkozó elképzeléseiket.

A miniszterelnök a beszélgetés során felvázolt egy komplett médiaprogramot médiaadóstól, mindenestül – jelentette ki a lapnak Simicska Lajos. Állítása szerint Orbán ekkor bedobta azt is, hogy „meg akarja vásárolni az RTL Klubot”, hogy aztán meg tudja szüntetni.

– Hüledeztem, hogy miket mond, és próbáltam vele megértetni, hogy így ez nem fog menni – folytatta Simicska Lajos, hozzátéve: Orbán konkrétan megkérdezte tőle, hogy szerinte mennyibe kerülne a csatorna megvétele.

– Mondtam, hogy nem tudom, de ránézésre legalább 300 millió euró, 100 milliárd forint lenne. Erre azt mondta: „Nem baj, megveszi majd nekem a Roszatom”.

Egy héttel később, egy újabb személyes találkozón Simicska Lajos – lapunk tulajdonosa – az egyre erősödő orosz kapcsolatra utalva leszögezte, hogy ebben az akcióban nem akar részt venni, vállalhatatlannak tartja.

– Lehet oligarcházni, milliárdosozni, attól még nekem is vannak elveim, ha belementem volna, apám megfordult volna a sírjában. Én nem maffiaalvezérnek és hazaárulónak szerződtem – szögezte le az üzletember a 24.hu-nak.

Simicska szerint ez volt az a pont, ahol megtörtént Orbán Viktor és közte a szakítás.

Simicska Lajos tartalmi viták miatt különben lemondta a Reuters hírügynökségnek hétfőn adott interjúját. Ennek oka, hogy a hírügynökség újságírójával folytatott kétórás beszélgetés során számos kemény állítást tett a magyar politikai helyzetről, de Londonban a jóváhagyott interjút olyan mértékben „cenzúrázták”, hogy végül elállt a lehetőségtől. Egy időjárás-jelentést mi értelme lehozni? – érzékeltette a helyzetet Simicska.

Az egyik legfontosabb rész, ami kimaradt az interjúból, éppen az iménti beszélgetés volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.