Hiánypótló ingyenes tájékoztató a műtétekről

A betegek mindent megtudhatnak a csípő- és térdprotézis-beültetés utáni rehabilitációról is egy szombati fórumon.

Kuslits Szonja
2017. 05. 23. 17:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elismert szakemberek, orvosok, gyógytornászok adnak teljes körű információt a csípő- és térdprotézisműtétekről a laikusok számára szombaton. Az ingyenes rendezvényen a páciensek első kézből, egy helyen kapnak komplex és részletes tájékoztatást a témakörben – derült ki a szervezők lapunkhoz eljuttatott közleményéből. A részvétel regisztrációhoz kötött, amelyet a www.csipoprotezisinfo.hu vagy www.terdprotezisinfo.hu oldalon lehet megtenni.

A harmadik alkalommal szervezett esemény helyszíne a budapesti Lurdy Ház moziterme, ahol reggel 9-től 13 óráig várják az érdeklődőket. A félnapos rendezvény elsősorban a csípő- vagy térdprotézisműtétre váró pácienseknek szól, de azok is értékes információkhoz juthatnak, akiket már műtöttek.

A beavatkozások részletes bemutatása mellett külön hangsúlyt kap majd a rehabilitáció is. Bemutatják például, hogy miképpen változott a műtét utáni gyógyulás, valamint milyen technikai, technológiai okokra vezethető vissza a rehabilitáció időtartamának általános változása. Emellett szó lesz arról is, hogy milyen a mindennapi élet a protézissel, és mire kell ügyelni, hogy hosszabb legyen az élettartama.

Korábban egyébként 2013-ban és 2015-ben rendeztek hasonló eseményt, akkor több mint 400 érdeklődő vett részt a programokon. A műtétek azonban ennél jóval több beteget érintenek. A friss várólistaadatok szerint ugyanis jelenleg 338 nap az átlagos várakozási idő a csípőprotézis-műtétre, és 5469-en várakoznak. A térdprotézis esetén 401 nap telik el átlagosan a műtétig, erre a beavatkozásra jelenleg 5873 embernek lenne szüksége.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.