Kamera előtt fogta le a riporternőt a kórházellátó főigazgatója

Nem szeretik a váratlan kérdéseket a kórházi sajtótájékoztatókon: a Hír TV riporterét lefogták, majd rendre is utasították.

MN
2017. 05. 03. 17:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kínos jelenetek zajlottak le a Bajcsy-Zsilinszky-kórház sajtótájékoztatóján. Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár sajtótájékoztatón jelentette be, hogy 4 milliárd forintból épül új szakrendelő a kőbányai intézményben, a kórházak ellátottságáról azonban nem beszélt – az újságírói kérdéseket pedig nem várta meg, távozott az eseményről.

A Hír TV riportere ezután Németh Lászlót, a kórházak fenntartásáért felelős Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatóját akarta kérdezni a magyar egészségügy állapotától, de a mikrofon láttán Németh reflexből megragadta és lefogta a riporter kezét – majd arról beszélt, hogy először illene megbeszélni a nyilatkozatot. Tette mindezt egy nővel a sajtószabadság világnapján. Igaz, végül aztán nyilatkozott: bár vannak hiányosságok, a magyar egészségügy szerinte megfelel a kor követelményeinek.

Nem örült a váratlan és nem a témára – a Bajcsy-Zsilinszky-kórház fejlesztésére – irányuló kérdéseknek az esemény konferansziéja sem: bár a kórházigazgató szívesen nyilatkozott volna, a programszervező beleszólt az élő interjúba: „szeretném, ha az új beruházásról esne szó”.

Később Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő is nehezményezte, hogy nem csak a 4 milliárd forintos rendelőépítésről tudósít a Hír TV.

Pedig az egészségügy helyzete kapcsán másról is lehetne és kellene is beszélni egy kórház rendezvényen: az Index szúrta ki, hogy a SOTE I. számú női klinikájára befeküdni készülők hosszú listát kapnak arról, mit vigyenek az intenzívre. E szerint például szénsavmentes víz, saját gyógyszerek és fásli kell legyen a betegnél, ha kielégítő ellátást akar – a fáslit a műtőssegédnek kell odaadni. Az intézmény közleménye szerint azonban nem a pénzhiány miatt kérik mindezt a betegektől, mivel a klinikán minden adott a megfelelő ellátáshoz.

Nem sokkal egyszerűbb a betegek helyzete a Margit-kórházban sem. A Hír TV-nek Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője beszélt arról egy ápolt szavait idézve, hogy súlyosan mozgássérült, beteg emberek a WC-t vödörrel kellett, hogy leöntsék, ugyanis a normális vízöblítést sem tudta számukra biztosítani a kórház.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.