Kétmilliárdot fordítanak a drogozás megelőzésére

További hetvenkilencmilliárd forint jut jövőre a gyermekétkeztetésre.

MN
2017. 05. 24. 12:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem kétmilliárd forint jut a legveszélyeztetettebb, gyermekotthonban élő fiatalok droghasználatának megelőzésére, visszaszorítására az Emberi erőforrás fejlesztési operatív program Legyen más a szenvedélyed! 2. című projektjének keretében – számolt be az MTI az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkárainak sajtótájékoztatójáról.

Rétvári Bence parlamenti államtitkár azt mondta, liberális kormányzatokkal szemben ők nem az ártalomcsökkentésben hisznek, hanem a felépülésközpontú megközelítésben, a szermentes életben.

Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár azt nevezte a legfontosabbnak, hogy ne csupán lakhatást, hanem valódi életkezdési esélyt kapjon a gyermekvédelmi gondoskodásban részesülő mintegy huszonháromezer fiatal

Schanda Tamás európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár közölte: az uniós társfinanszírozású projekt keretében várhatóan mintegy húsz pályázót, fenntartót tudnak támogatni, mindegyiket ötven-százötvenmillió forinttal.

A jövő évi költségvetésben minden eddiginél többet, hetvenkilencmilliárd forintot fordítanak gyermekétkeztetésre, ez háromszor akkora összeg, mint 2010-ben – közölte az Emmi család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára egy másik tájékoztatón. Novák Katalin az MTI tudósítása szerint elmondta: jelenleg majdnem félmillió gyerek étkezik ingyen a bölcsődében naponta négyszer, az óvodában és az iskolában naponta háromszor, továbbá sokan kedvezményesen kapják az ételt.

2010-hez képest megötszöröződött az ingyen étkező bölcsődések száma, az óvodások esetében 2010-ben tízből három gyermek, 2018-ban már nyolc kapja ingyen a reggelit, az ebédet és az uzsonnát – hangsúlyozta Novák Katalin.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.