Titokban új helyettes államtitkár érkezett az Emmibe

Új felsőoktatásért felelős helyettes államtitkárt nevezett ki a kormányzat.

Hutter Marianna
2017. 05. 31. 9:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MEgazin értesülését maga az érintett erősítette meg, a cikk alatti kommentekben ugyanis többen gratuláltak Horváth Zitának a kinevezéséhez, aki a gratulációkat személyesen köszönte meg.

A lap szerint Horváth – aki bár egyetemi docensi jogviszonyát megtartotta, ám vezetői pozíciójáról mind egyetemi, mind pedig intézeti szinten lemondott – már május 15-e óta dolgozik ebben a pozícióban. Vagyis bár már több mint két héttel ezelőtt megkezdhette munkáját, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) azóta sem verte nagydobra az érkezését.

Az újdonsült helyettes államtitkár életrajzát idézve azt írja a MEgazin: Horváth Zita a Miskolci Egyetemen szerzett történelem szakos diplomát 1997-ben, azóta pedig folyamatosan a Bölcsészettudományi Karon dolgozott – mint oktató és dékánhelyettes, majd egy rövid ideig mint a fakultás dékánja. 2013-tól az egyetem általános rektorhelyettesi posztját töltötte be, sőt a Történettudományi Intézet is őt választotta igazgatójául 2016-ban. 

Mint ismert, korábban Palkovics László töltötte be a felsőoktatásért felelős államtitkári posztot, ám tavaly év elején, mikor az oktatással kapcsolatos elégedetlenségi hullám söpört végig az országon, a kormányzat oktatásért felelős államtitkárrá tette, tehát egyaránt kellett felelnie a felsőoktatásért és köznevelésért. Ám míg köznevelésért felelős helyettes államtitkár az átalakítást követően is dolgozott az Emmiben, felsőoktatási helyettes államtitkár nem. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.