Balogtól vár magyarázatot az LMP a makói igazgató elküldése miatt

„Sajnos az eljárás nem egyedi” – közölte a párt.

MN
2017. 07. 12. 15:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az LMP szerint etikátlan és embertelen, ahogy az Emmi eljárt a József Attila Gimnázium igazgatójának leváltása ügyében. Ikotity István, az LMP országgyűlési képviselője Balog Zoltánhoz fordul és kéri az ügy kivizsgálását és igazságos rendezését – írja közleményben a párt.

Felidézik, hogy a posztot 22 éve betöltő Rója István egyedüliként nyújtott be pályázatot a makói gimnázium igazgatói posztjára a tantestület és a szülők támogatásával. Ezután a médiából értesült róla, hogy úgy néz ki, nem kapja meg az iskolaigazgatói pozíciót.

 

„Sajnos az eljárás nem egyedi. Folyamatosan jönnek a hírek iskolaigazgatók méltánytalan eltávolításáról. Ezek az esetek mind jól mutatják, hogy a Fidesz politikájának rendszeres eszköze a megfélemlítés és a bosszúállás” – teszi hozzá az LMP.

A párt szerint mielőtt a romló tanulmányi eredményekre hivatkozva eltávolítják a „kockás inges” igazgatókat, akik kritikával merik illetni a Fidesz oktatáspolitikáját, először azoknak a politikai vezetőknek az eltávolításával kezdjék, akik felelősek a szétrohadó közoktatásért, az országosan romló tanulmányi eredményekért, a külföldre menekülő fiatalokért.

Az LMP Balog Zoltánhoz fordul, és kéri, tegyen lépéseket a pályázati kiírás érvénytelenítésének visszavonása érdekében és legyen igazságos értékelés. „Egyszer s mind fejezzék be a pedagógusok megfélemlítését” – olvasható a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.