Elítélték a devizahiteleseknek csodát ígérő volt rendőrt

A jogi végzettséggel nem rendelkező Gulya Tibor azt állította, csak ő tudja megoldani az adósok problémáját.

MN
2017. 07. 17. 16:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zugírászat miatt első fokon két év felfüggesztett börtönre, egymillió forint pénzbüntetésre és 27 millió forint értékű vagyonelkobzásra ítélte a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság Gulya Tibor volt budapesti rendőrt, aki 2012 és 2016 között, magát ügyvédnek kiadva jogi megoldást kínált fizetésképtelenné vált devizahiteleseknek vagy gyorshajtás miatt feljelentett autósoknak – írja a Híradó.hu.

A vád szerint a devizahitelesek jótevőjeként ismertté vált Gulya a Két Patrónus Kft. ügyvezetőjeként több mint 50 esetben adott jogi tanácsokat, illetve készített beadványokat különböző végrehajtási, közigazgatási és büntetőügyekben. Mint korábban megírtuk, Gulya önjelölt devizahitel-szakértőként lépett a nyilvánosság elé, és termékbemutatókhoz hasonló előadásokon toborozta ügyfeleit, akikkel elhitette, hogy a devizahitel-szerződésüket kamatmentes hitellé lehet alakítani.

Ugyanakkor a cég szerződése alapján az adós voltaképpen csak okiratszerkesztésre adott megbízást Gulya cégének. A jogi végzettséggel nem rendelkező, de a jogi bikkfanyelvet beszélő férfi korábban a Magyar Nemzetnek azt állította, hogy senki nincs rajta kívül, aki meg tudná oldani az adósok problémáját. Mint mondta, több ezer pert nyert meg irodája, de bizonyítékokat nem mutatott. Amikor cikkünk megjelent, Gulya már előzetes letartóztatásban volt, mert ügyének tárgyalásain nem jelent meg.

A Híradó.hu tudósítása szerint Gulya fellebbezett az ítélet ellen, így az nem jogerős, a Fővárosi Törvényszéken folytatódik. Gulya szerint egyébként az ügyében már a vád se volt törvényes, ahogy természetesen az ítélet sem az. Azt mondta, csak azért indult ellene büntetőeljárás, mert túlságosan hatékonyan képviselte az ügyfeleit a bankok és a hatóságok előtt.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.