Habony Árpád nem kapott diplomata-útlevelet

A külügyi államtitkár válaszolt a jobbikos Szilágyi György kérdésére.

Katona Mariann
2017. 07. 05. 10:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző két évben sem kapott diplomata-útlevelet Habony Árpád, Orbán Viktor miniszterelnök rejtőzködő bizalmasa. A jobbikos Szilágyi György kérdezett rá erre, majd Szabó László külügyi államtitkártól azt a választ kapta, hogy „Habony Árpád nem rendelkezett és nem rendelkezik diplomata-útlevéllel”.

Korábban még nem volt ennyire segítőkész a kormány. Az LMP-s Szél Bernadett 2015 elején szeretett volna ugyanerre választ kapni – akkor a kitiltási botrány kapcsán –, ám a bíróságig kellett vinnie az ügyet, hogy kiderüljön: nincs ilyen okmánya Habonynak. A kérdés azért is lehet érdekes, mert az már korábban kiderült, hogy a kormánypárti nyilatkozatok szerint hiába nem állnak semmilyen szerződéses kapcsolatban Habonnyal, parlamenti belépője van. Azt a Miniszterelnökség kezdeményezésére kapta, mert – a magyarázat szerint – sok politikus meghallgatja a tanácsait.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.