Huszonkét év után küldik el a kormány oktatáspolitikáját kritizáló igazgatót

Palkovics László döntött arról, hogy a makói gimnáziumban ne az egyedüliként pályázó Rója István legyen az igazgató.

MN
2017. 07. 11. 5:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érvénytelenítette a makói József Attila Gimnázium (JAG) igazgatói posztjára kiírt pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Így az egyetlen jelölt, a posztot 22 éve betöltő Rója István nem vezetheti tovább az intézményt – írja a Makóhíradó.hu. Az illetékes tárca úgy döntött, három hónapon belül új pályázatot ír ki. Az iskolát az új pályázat lezárásáig az igazgatóhelyettes vezeti.

A portál úgy tudja, Palkovics László döntött a JAG igazgatói pályázatáról. Az oktatásért felelős államtitkár – figyelembe véve a véleménynyilvánításra jogosultak, valamint a fenntartó véleményét – eredménytelennek nyilvánította az eljárást annak ellenére, hogy egyetlen pályázat érkezett az igazgatói székre – közölte az oktatásért felelős államtitkárság a Makóhíradóval. Hozzátette azt is, a döntés az intézmény jövőbeli működését szolgálja, és a megújítás jegyében született.

A Délmagyar megjegyzi, az igazgatót sokan tisztelték az intézményben: Rója egyértelműen élvezte a diákok, a tanárok és a szülők szimpátiáját, a ballagási ünnepségen hosszú ideig nem tudta elkezdeni ünnepi beszédét a taps miatt.

Május elején pedig több mint ötszázan tüntettek mellette, hogy tovább vezethesse az intézményt, mivel az igazgatói székért egyedül induló Rója pályázatát a makói képviselő-testület ez év áprilisában nem támogatta.

Rója István egyébként korábban részt vett a kockás inges tiltakozásban, több alkalommal is kritizálta a kormány oktatáspolitikáját, és szolidarított a miskolci tanárokkal is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.