Tilos biciklizni a vizes vb-re épült kerékpáros hídon

A Rákos-patak felett átívelő híd 400 millió forintba került, és egyelőre egy parkolóba vezet.

MN
2017. 07. 17. 14:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Biztonsági emberek terelik el, vagy szállítják le a kerékpárról azokat a bicikliseket, akik óvatlanul megpróbálnak áttekerni a Duna Aréna melletti, 400 millió forintból (mindennel együtt pontosan bruttó 424 millióból) épült gyalogos-kerékpáros hídon – írja az Index. A híd, amelynek értelmét sokan megkérdőjelezték, kifejezetten a vizes világbajnokságra hivatkozva készült el, de egyelőre csak tolni lehet rajta a biciklit.

A Rákos-patak aréna felőli partján volt már bicikliút, és híd is van 300 méterrel feljebb. A frissen átadott, 6,3 méter széles híd viszont nem vezet sehová, ott jelenleg csak egy autóparkoló található. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kikezdhetetlen érvelése szerint viszont azért kellett megépíteni, mert kormányrendelet írta elő, hogy itt hídnak kell állnia. 

A 444.hu megjegyzi, hogy a híd rejtélyéhez tartozik az is, hogy a most csak parkolónak használt túlparton 2019-re elvileg felépül a Danubio lakópark, amely közvetve Szivek Norbert, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. elnökének érdekeltsége. Seszták Miklós fejlesztési miniszter korábban tagadta, hogy bármi összefüggés lenne a beruházás és a hídépítés között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.