Beszüntették a munkát a makói gumigyárban, többen rosszul lettek

A kazánból belélegzett 150 fokos levegő miatt volt, akinek vérzett az orra.

MN
2017. 08. 05. 9:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beszüntették a munkát a kazánosok tegnap délután Makó legnagyobb üzemében, a Continental gumigyárában – írja a Délmagyar.hu egy munkásra hivatkozva.

Egy kazános azt mondta a lapnak: a kánikula idején embertelenek a körülmények, a kazán fala 150 fokos, a levegő néha szó szerint fájdalmat okoz a tüdejükben. Pénteken többen rosszul is lettek, volt, akinek vérzett az orra.

A lap szerint a kazánosok egy műszakban nagyjából százan vannak a több mint kétezer embert foglalkoztató gyárban.

Az esetre a vegyipari dolgozók szakszervezetének elnöke, Székely Tamás hívta fel a Délmagyar figyelmét. A szakszervezet helyben megpróbált közvetíteni a dolgozók és a vezetés között, de nem jártak sikerrel.

A Continental cégvezetője, Nagy Mihály a Délmagyarországnak azt mondta, hogy mindig maximálisan figyelnek a munkakörülményekre. Minden dolgozónak védőitalt biztosítanak, óránként tíz perc szünetet tarthatnak klimatizált pihenőhelyen, és műszak közben tusolni is lehet. A kazánosoknak ezenkívül – beosztástól függően – kifizetve elengedtek egy-két műszakot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.