Makói iskolaigazgató: Rosszindulatú és sértő volt Lázár János megállapítása

Marad az iskolában az igazgató, aki egyedüliként pályázott újra a posztra, mégsem nevezték ki.

MN
2017. 08. 20. 6:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A következő tanévtől is tanára marad a makói József Attila Gimnáziumnak Rója István, az iskola 22 év után leváltott igazgatója – írja a 444.hu Rója a Délmagyar című lapnak írt levelére hivatkozva. A volt igazgató amellett, hogy megköszönte a közös munkát kollégáinak, kitért arra is, amit Lázár János mondott az ügyében. A Miniszterelnökséget vezető miniszter az állami fenntartóra hivatkozva azt állította: a gimnázium színvonala folyamatosan csökkent. A volt igazgató szerint ez rosszindulatú és sértő megállapítás, nem volt ugyanis olyan elemzés, ami ezt vizsgálta volna.

Rója – aki egyedüliként pályázott az igazgatói posztra, az Emberi Erőforrások Minisztériumának döntése miatt azonban mégsem nevezték ki – részletesen beszámolt a gimnázium elmúlt éveiről is. Mint a Délmagyarnak írt levelében fogalmazott: „Egy tanévet tartoztunk a megyei intézményfenntartó központhoz. Ez volt a sötét középkor. Ahogy a népnyelv mondja: se pénz, se posztó. Néhány levélváltás volt az éves kapcsolatunk. Ezután jött a Makói Klik, melynek igazgatója Farkas Éva Erzsébet (a jelenlegi makói polgármester) volt. Két tanévben költségvetésünk sem volt. Örültünk minden nyert pályázatnak. Egyik ilyen alkalommal a pályázati program kezdetén kértem a Kliktől a pénzünket. A Makóra utalt pénzzel nem tudtak elszámolni. A határidő szorításában innovatív tantestületünk tagjaival adtuk össze a szükséges anyagi erőt és valósítottuk meg tanulóinknak a pályázatban leírt programot, megtartva megszokott színvonalunkat.”

Az igazgató szerint az, hogy nem nevezték ki újra, politikai döntés volt, ami azért született, mert aláírta a miskolci pedagógusok oktatáspolitikai vitairatát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.