Törvénytelenség árán is leszedetik a jobbikos hirdetéseket

Újabb ütközet a plakátháborúban: Heves megyében egy határozattal akarják felülírni a jogszabályokat, a rendőrség asszisztál ehhez.

György Zsombor
2017. 09. 29. 18:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába az egyértelmű jogszabályok, ha a hatalom rendőri közreműködéssel hágja át azokat. Ezúttal a Heves Megyei Kormányhivatal lépett fel a Jobbik plakátjaival szemben, következetesen hajtva végre az erre vonatkozó központi utasítást, mit sem törődve annak törvénytelenségével. 

Mint a hírekből tudható, a Jobbik 1100 hirdetőfelület megvásárlásával kerüli meg a plakáttörvényt, saját, tovább nem értékesített felületein ugyanis a jogszabályok szerint elhelyezheti politikai hirdetéseit. A kétharmad hiányában végül feles többséggel átvitt szabályozás azt mondja ki, hogy a pártok hirdetési felületet csak listaáron vásárolhatnak, semmiféle kedvezményt nem kaphatnak. Mivel azonban a köztéri felületek a Jobbik tulajdonába kerültek, nem kell bérelniük senkitől azokat.

Ennek ellenére a Heves Megyei Kormányhivatal a párt saját felületeiről is eltávolította a plakátokat, a helyszínen Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő hiába próbálta megértetni a helyzet képtelenségét mind a kormányhivatal, mind a rendőrség munkatársaival.

A történtekről felvétel is készült: 

Mirkóczki Ádám az ügyben közleményt adott ki, amiben úgy fogalmaz: „Az Orbán Viktor vezette gengszter kormány ma újabb mélységekbe süllyedt. A kormányzati hatalom erővel támadt rá a szólásszabadságra és a Jobbikra. ( ) Ez teljesen törvénytelen, rongálásnak minősül, és a magántulajdonhoz fűződő jogokat is sérti. Természetesen megteszünk minden jogi lépést a kormányzati szintre emelt rongálások ellen és felvesszük a kesztyűt, harcolni fogunk a korrupt Orbán-diktatúra leváltásáért.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.