Van olyan elsős osztály, amelynek még mindig nincs tanítója

Már az internetes apróhirdetési oldalakon is egymást érik az iskolai álláshirdetések.

MN
2017. 09. 02. 13:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn már ténylegesen is elindul a tanítás az ország általános és középiskoláiban, ám számos oktatási intézményben még nincsen meg a teljes pedagóguslétszám. A Hír TV-nek Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke nyilatkozott a témában.

Úgy fogalmazott, már nemcsak a „rozsdaövezetekben”, de a nagyobb városokban is problémát jelent tanárt találni, egyre nagyobb gondot okoz a tanárhiány. A PDSZ elnöke több olyan fővárosi iskoláról tud, ahol egy nappal a tanévkezdés előtt még sok pedagógus hiányzott. Van elsős osztály, amelyiknek még nincs tanítója, nem tudtak kit bemutatni a szülőknek és a gyerekeknek.

„A rendkívül megnövekedett munkaterhelés – amiről nagyon sokszor beszéltünk már – rendkívüli módon elősegíti a pedagógusok kiégését. Az a fizetésemelés, amiről éveken át áradoztak, hogy milyen nagy volt, távolról sem elegendő arra, hogy a fiatalabb, vállalkozó szellemű kollégákat, akiknek esetleg olyan konvertálható tudásuk van, amit máshol tudnak lényegesen magasabb pénzért érvényesíteni, megtartsa” – mondta a PDSZ elnöke.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.