600 ezer forintért is kínálnak sírhelyet, urnafülkét pedig 250 ezerért

Egy felmérés szerint a Farkasréti temető a legdrágább.

MN
2017. 10. 31. 9:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A CIG Pannónia saját kutatásában a megyeszékhelyek és a főváros temetőinek árait vizsgálta – beleértve a sírhelyeket és az urnafülkéket. Mint kiderült, a legdrágább sírhelyek egyértelműen Budapesten vannak, például a Farkasréti temetőben 600 ezer forintnál is többe kerülhet, a Fiumei Úti Nemzeti Sírkertben 300 ezer.

A sírhely Nyugat-Magyarországon a legolcsóbb, hiszen Győrben az ár 11 ezer forint. Ezen kívül csak Kaposváron és Szombathelyen lehet 20 ezer forint alatt 25 évre megváltani.

„Akik nem tudják vállalni a hagyományos, koporsós temetés terheit, a csupán 10 évre megváltható urnafülke vásárlása nyújthat anyagi könnyebbséget, a földrajzi elhelyezkedés azonban itt is jelentősen befolyásolja az árat” – derül ki a CIG Pannónia közleményéből.

Farkasréten 251 ezer forintba is kerülhet egy urnafülke, míg Szombathelyen 4100 forint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.