Így csaptak össze Horthy kapcsán Nemeshodoson

Több tucat helyi lakos tiltakozott a lelkipásztor szándéka ellen.

MN
2017. 10. 30. 17:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyjából hatvan helyi lakos tiltakozott Nemeshodoson a tervezett Horthy-szobor ellen – közölte a Paraméter. A tüntetők a kormányzóra emlékező vasárnapi istentiszteleten jelentek meg, amelyen egyébként a lap szerint nagyjából százötven, Magyarországról jött személy vett részt.

„Nem vagytok magyarok, csak magyarul beszéltek” – oktatott ki egy Horthy-szimpatizáns egy helyi férfit a Paraméter videója szerint. „Szégyelljétek magatokat!” – kiáltották oda nemeshodosiaknak, akik viszont közölték, nem kérnek a Horthy-szoborból és az „exportált gyűlöletkeltésből”.

Hétvégi riportunkban számoltunk be róla, hogy a szlovákokat nem, magyarokat viszont zavar a felvidéki Horthy-szobor. A tiltakozás hatására végül nem avatták fel a kormányzó szobrát a településen. „A mi közösségünket, ahol itt együtt élnek magyarok, szlovákok, romák, megbontja ez a Horthy-szobor” – mondta még Csepi György, a Megmaradásunkért Polgári Társulás elnöke a Hír TV szerint.

###HIRDETES###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.