Tovább titkolózik és menekül a CÖF

Továbbra sem árulja el a CÖF-CÖKA, hogy mire költötték az MVM-től kapott félmilliárd forintos támogatást.

Vég Márton
2017. 10. 05. 10:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sem a Magyar Nemzet, sem a Hír TV nem mehetett be a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) csütörtök reggeli, a Hotel Benczúrban tartott sajtótájékoztatójára. Bár előzetesen regisztráltunk a MTI által is meghirdetett eseményre, mégis e-mailben azt közölték: „A meghívottak között Önök nem szerepelnek, ezért helyszíni megjelenésüket nem igényeljük.”

Ennek ellenére elmentünk az eseményre, a helyszínen azonban szintén akadályokba ütköztünk ismeretlen biztonsági emberek és a CÖF sajtós munkatársa személyében. Utóbbi sajnálatát fejezte ki, hogy nem mehetünk be. A sajtótájékoztatóra a közmédia, az Echo TV és a Magyar Idők munkatársai mehettek be. Az esemény után sem Fricz Tamás, a CÖF egyik alapítója, sem ifj. Lomnici Zoltán szóvivő nem indokolta meg, hogy miért nem vehetett részt a tájékoztatón a Magyar Nemzet és a Hír TV. Közölték, hogy nem nyilatkoznak, majd elhagyták az épületet. 

A kormányközeli „civilek” tartózkodása a sajtótól nem új keletű. A hét elején is kerestük őket, hogy adjanak tájékoztatást arról, mire költötte a CÖF-CÖKA az állami tulajdonú Magyar Villamos Művektől kapott bő félmilliárd forintos támogatást. Az alapítvány hétfői kommünikéjében mindössze annyit közölt, hogy a támogatásból politikai plakátolásra egy fillért sem használtak fel, illetve hogy az MVM a CÖF-CÖKA révén „a magyar civilek világát segíti a közjó érvényesítéséhez és a közösségek összefogásához, valamint a közhasznúság elvének erősítésére szolgál”. Arra viszont, hogy akkor mire ment el a pénz, illetve a korábbi plakátjaikat miből fizették, nem válaszoltak. Ifjabb Lomnici Zoltán megkeresésünkre hétfőn annyit mondott, hogy nem kíván nyilatkozni, mert lapunkat „a Jobbik képviselőjének tartja”.

 

A CÖF-CÖKA vezetősége egyébként épp a jobbikos Szávay István vasárnapi szavaira reagált, aki azt mondta: biztosak abban, hogy a tavaly téli „bohócos”, a Jobbikot és Vona Gábor pártelnököt lejáratni hivatott plakátkampány finanszírozására kapta a szervezet az összeget. Az MVM-nek egyébként két héten belül ki kell kiadnia, hogy mire adták a több mint félmilliárd forintot.

Az MTI tudósításából egyébként kiderült, hogy a zárt körű sajtótájékoztatón a CÖKA petícióban szólította fel az Európai Parlament petíciós bizottságát annak kivizsgálására, hogy mely uniós intézmény és vezető felelős a földközi-tengeri humanitárius katasztrófáért. „Úgy tűnik, az európai vezetők nem akarják elősegíteni a hatékony határvédelmet, miközben tárgyaltak az Európába évi egymillió migráns letelepítését szorgalmazó Soros Györggyel” – tartalmazza a petíció.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.