Gyurcsány Ferenc kész lenne kiegyezni a Jobbikkal is

Nem utasítaná el, ha lenne olyan független jelölt, akit mindenki tud támogatni. Mellár Tamás lehet a példa.

MN
2017. 11. 17. 20:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy olyan egyéni választókerületi jelöltnél, akinek szakmai múltja a baloldalnak és a Jobbiknak is elfogadható, meggondolandó, hogy a DK ne állítson vele szemben saját jelöltet – mondta a Klubrádió műsorában Gyurcsány Ferenc, az ellenzéki párt elnöke. Ő a maga részéről megengedő lenne egy ilyen helyzetben, ha a Jobbik sem indulna egy független jelölttel szemben.

A volt miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a baloldali pártok közül a DK tartja a legjobb távolságot a Jobbiktól, még vitára sem áll ki ellenük, de azon a véleményen van, hogy a választók annyira kormányváltást akarnak, hogy 2018-ban kedvenc pártjuk helyett inkább arra a jelöltre szavaznak majd, aki az legesélyesebb.

Gyurcsány Ferenc szerint ez a logika működik Mellár Tamás közgazdász támogatásánál is, aki függetlenként indulna Pécsett Bokros Lajos pártja, a Modern Magyarország Mozgalom támogatásával, a MoMa pedig már korábban választási megállapodást kötött a DK-val. Mellár ugyanakkor csütörtökön Pécsen egy fórumon arról beszélt: Vona Gábor, a Jobbik elnöke megígérte, hogy támogatják őt.

A DK elnöke az ellenzéki együttműködésről azt mondta: folyamatosan tárgyalnak, de még nincs megállapodás az általa demokratikus ellenzéknek nevezett pártok között. Gyurcsány Ferenc szerint vannak még vitás kérdések, és akár még egy hónapig is eltarthatnak az egyeztetések, de karácsony előtt szerinte már lesz eredmény. Az MSZP-n kívül ma már senki nem támogatja a közös listát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.