Nem hazudtam! – állítja a bántalmazott vak művész

Weszely Ernő: Sajnálatos, hogy nyugdíjas emberek inzultálnak másokat a nézeteikkel, és esernyőkkel verik az újságírókat.

Kovacsik Ágnes
2017. 11. 07. 11:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem hazudtam. Nem az volt a szándékom, hogy egy Fidesz-ellenes hangulatkeltésnek legyek a részese, hanem hogy a véleményemet ismerjék meg a nemzeti konzultációról – mondta a Magyar Nemzet Online megkeresésére Weszely Ernő annak kapcsán, hogy a Fidesz két önkéntese a minap rátámadt a vak zongoraművészre. Ezt követően a nagyobbik kormánypárt hazugsággal vádolta az LMP-közeli Reflektor blogot, amely először hírt adott az esetről. Közleményükben azt írták, békés beszélgetés zajlott Weszely Ernő ajtaja előtt, és az önkéntesek határozottan cáfolják, hogy erőszakoskodtak volna a vak művésszel.

A III. kerületben nagy népszerűségnek örvendő művész a Fidesz álláspontját rutintámadásnak tartja, hiszen már sokszor tüzelt ily módon a nagyobbik kormánypárt. Az atrocitás kapcsán Weszely a saját verziójához ragaszkodik: amikor meghallotta, hogy bedobtak valamit a postaládájába, azt gondolta, hogy a postás, így rögtön ajtót nyitott. Nem látóként szeretett volna a kézbesítőtől tájékoztatást kapni arról, mi is landolt a postaládájában. Ám az ajtóban elmondása szerint két idős asszony állt, és azt kérdezték tőle, kitöltötte-e a nemzeti konzultációs ívet.

A művész elmondta: amikor olyat kérnek tőle, amire fizikailag alkalmatlan, mivel nem lát, nem felelhet mást: „Egy szart, kidobtam a kukába”. Erre az önkéntesek sorosbérencezésbe kezdtek, és az egyikük meghúzta az idős férfi haját, a másik pedig a fülét, amolyan figyelmeztetésképpen – tette hozzá a művész. Szerinte az önkéntesek nem is tudtak arról, hogy ő vak, és annyit mondtak neki: „ott van a rohadt postaládájában a tájékoztató füzet, olvassa el”, majd el is mentek.

A felvetésre, hogy lányának, Weszely Zsuzsának is – aki az LMP kommunikációs tanácsadójaként dolgozik – nekiment a Fidesz, egy dunántúli mondással válaszolt: „Aki amivel bánik, attól kenődik”. A művész azért támogatta, hogy lánya a Reflektor blogon közzétegye a történteket, mert megrendítette az eset. Weszely sajnálatosnak tartja, hogy nyugdíjas emberek inzultálnak másokat a nézeteikkel, és esernyőkkel verik az újságírókat az Orbán-beszéd alatt. 

A nemzeti konzultációt kidobott pénznek tartja, szerinte az összeget odaadhatnák a rászorulóknak, hogy télire mindenki egy meleg otthonban lakhasson, hogy emberi módon élhessen. – Az nem egy demokratikus dolog, hogy egy nemzeti konzultációnak álcázott „semmit” küldenek az ember lakásába jó sok pénzért – tette hozzá Weszely Ernő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.