Öt nyomozás zajlik az ORÖ ügyei miatt

Vizsgálódik a BRFK, a Központi Nyomozó Főügyészség és a Fővárosi Főügyészség is.

MN
2017. 11. 11. 9:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt nyomozás zajlik jelenleg az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) korábbi ügyei vagy projektjei kapcsán – erősítette meg a Népszava információját az RTL Híradónak a rendőrség és az ügyészség.

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadása, a Fővárosi Főügyészség a másfél milliárdos Híd a munka világába program körüli visszaélések, a Budapesti Rendőr-főkapitányság pedig csalás, hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt folytat eljárást a szervezet ellen.

A humán tárca vezetője, Balog Zoltán október végén a Lungo Drom születésnapi rendezvényén még arról beszélt, hogy az ORÖ-nek az elmúlt huszonöt évből négy botránymentes éve volt, amikor Farkas Flórián volt az elnök.

A roma politikus ugyan az RTL Híradónak nem nyilatkozott, de a kormányközeli Demokratának korábban azt mondta: szerinte csak az általa elért sikerek fájnak az ellenzéknek, ezért támadják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.