Visszatér a politikába Kolompár Orbán

A korábban jogerősen elítélt politikus három pontból álló országos petíciót indít.

MN
2017. 11. 26. 15:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszatér a politikába az Országos Cigány Önkormányzat egykori elnöke, Kolompár Orbán, akit a hétvégén Kiskunmajsán tartott közgyűlésen újra megerősített pártelnöki pozíciójában a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma (MCF) Roma Összefogás Párt – írta a Romnet.

A politikus három pontból álló országos petíciót indít annak érdekében, hogy a közmunkásokra is vonatkozzon a lakáscélú állami támogatás, hogy visszaállítsák a kisebbségekre vonatkozó kedvezményes mandátumok rendszerét, valamint hogy a munkaerőhiány miatt ne más országokból hozzanak embereket, hanem képezzék át a hazai munkanélkülieket. Kolompár Orbán a RomNetnek azt mondta, az aláírásgyűjtést hamarosan elindítják, és reményei szerint január végéig legalább 50 ezret tudnak összegyűjteni, hogy az általuk felvetett kérdéseket a kormány napirendre tűzze. A lakástámogatási rendszer átalakításával kapcsolatban pártja azt szeretné elérni, hogy az új lakás vásárlására vagy építésére vonatkozó jogszabályban az eddigi egyéves folyamatos munkaviszony időtartamát 6 hónapra csökkentsék le, és a közmunkásokra is terjesszék ki, mert jelenlegi rendelkezés kizárja ezeket az embereket.

A politikust 2013-ban jogerősen is bűnösnek mondta ki a Kecskeméti Törvényszék, és egy év tíz hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte jogosulatlan gazdasági előny megszerzése és az Európai Közösség pénzügyi érdekeinek megsértése miatt. Mellékbüntetésként három évre eltiltották őt a közügyek gyakorlásától. A vád szerint a Kiskunmajsai Cigány Érdek-képviseleti Szervezet és partnerszervezetei az EU foglalkoztatási programját segítő pályázat révén a közösségi költségvetésből 109,1 millió, a magyar költségvetésből 36,4 millió forintot szereztek meg jogosulatlanul, és további 76,5 millió forintot kíséreltek megszerezni.

A korábban az MSZP-vel szoros kapcsolatokat ápoló Kolompár a jogerős ítélet kihirdetése után korrupcióval vádolta meg az ügyészséget, elfogultsággal a bíróságot, és megígérte, hogy „zenére és táncra” vonul majd a börtönbe. Végül nem töltötte ki teljesen büntetését, jó magaviselete miatt ugyanis a kiszabott idő kétharmadának eltelte után szabadon engedték. Kolompár egyébként már korábban is volt büntetve: egyrészt garázdaságért, másrészt orvhalászatért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.