Egész Pécset harcba hívja Páva Zsolt a Soros által támogatott civilek ellen

A rendszerváltás előtti időket idézi a polgármester javaslata.

Unyatyinszki György
2017. 12. 13. 16:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közös nyilatkozat elfogadására nyújtott be javaslatot csütörtökön Páva Zsolt polgármester a pécsi közgyűlésnek a Soros György alapítványának támogatását élvező Az Emberség Erejével civil szervezet pécsi terjeszkedése miatt – tudta meg a Magyar Nemzet.

Páva úgy fogalmaz, hogy a szervezet befolyásolni akarja a jövő évi választásokat a térségben, hogy olyan kormány alakulhasson, ami „migránsok százezreinek betelepítésével” egy „iszlamizált” országot hozna létre. 

A javaslat legsúlyosabb, komor időket idéző pontja, melyben Páva felkéri a helyi lakosokat, vállalkozásokat és szervezeteket, hogy ne adjanak tulajdonba, bérbe, használatba semmilyen helyiséget a civileknek. A magyar jogszabályok szerint egyébként a bérbeadásról, használatba adásról és eladásról szabadon dönthetnek a magánszemélyek és vállalkozások, illetve szervezetek.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a civilek azért nem költöztek még véglegesen irodájukba, mert az épület tulajdonosa és a bérbeadó is várja a nyilatkozat szövegét, illetve annak – valószínűsíthető – pénteki elfogadását, csak ezt követően hozzák meg végső döntésüket.

A polgármester állításai minden valóságot nélkülöznek – mondta a Magyar Nemzetnek még szerdán Mester Zoltán, az AEE szóvivője. Mint elmondta, a 130 millió forintos támogatást a dél-dunántúli civil szervezetek között osztják szét pályázat útján. Kérdésünkre elmondta, hogy eddig egyetlen olyan pályázati ötlet sem jutott el hozzájuk, ami a bevándorlással bármilyen viszonyban lenne. Hozzátette, hogy saját tevékenységük részét sem képezik ilyen programok.

Egy hete a mostani javaslathoz kísértetiesen hasonló nyilatkozatot tett Hoppál Péter pécsi fideszes országgyűlési képviselő, hozzá csatlakozott akkor a pécsi Fidesz és Páva Zsolt, aki ígéretet tett a mostani nyilatkozati javaslat benyújtására. A közelmúltban Szita Károly kaposvári, valamint Kriza Ákos miskolci polgármester is nyilatkozatban támadta a Soros György által támogatott civil szervezeteket. Mint megírtuk, Kriza Ákos ezzel nem kis bakot lőtt.

A javaslat teljes szövege:

Tisztelt Közgyűlés!

 

Magunk akarunk dönteni, nem kérünk Sorosból, nem kérünk a békétlenségből

 

Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének Nyilatkozata

 

Mi, Pécsiek, megdöbbenéssel értesültünk Soros György magyar–amerikai milliárdos

spekuláns alapítványának tervéről, hogy vidéki kampányközpontok (irodák) létrehozásával befolyásolni akarja életünket, döntéseinket, választásunkat.

Mindezt annak érdekében, hogy Magyarországon olyan kormány alakuljon, amely – a magyarok akaratával ellentétesen – migránsok ezreinek, tíz- és százezreinek betelepítésével ellehetetlenítse a mai magyarok és leszármazottai, vagyis gyermekeink, unokáink és dédunokáink jövőjét, a keresztény Európa és Magyarország helyett egy vegyes, iszlamizált kontinenst és országot hozzon létre.

Mi, Pécsiek, nem kérünk ebből. Akaratunkat népszavazáson és nemzeti konzultáción egyaránt kinyilvánítottuk. Utóbbi eredménye ugyan még néhány napig nem lesz ismert, de bizonyosak vagyunk a Pécsiek szilárd véleményében, amely kiáll a mai, Magyarországot és Európát megvédeni akaró politika mellett. Szemben azokkal, akik Soros György félelmetes és veszélyes tervét támogatják idehaza és az Európai Unió testületeiben. Éppen ezért elutasítjuk Soros György iroda- és kampányközpont-nyitási tervét.

Felkérünk minden Pécsi Polgárt, vállalkozást, szervezetet, hogy ne adjon helyt a Soros-féle kampányközpontnak. Ne adjon tulajdonba, bérbe, használatba semmilyen helyiséget! Ne segédkezzen senki otthonunk, Európa, hazánk, Magyarország és szeretett városunk, Pécs jövőjének kockáztatásában, ne segédkezzen Soros György tervének megvalósításában.

Hoztuk e határozatot Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2017. december 14-ei ülésén, képviselői eskünk szerint és személyes meggyőződésünkből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.