Mindenki valakié: 25 milliós állami támogatás Charlie koncertjére

Komoly összeget ad a Nemzeti Kulturális Alap az év végi Charlie 70 koncertre, bár a fellépés várhatóan így is telt házas lesz.

Koncz Tamás
2017. 12. 07. 11:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NKA is felejthetetlenné szeretné tenni Charlie 70. születésnapjára emlékeztető koncertjét: a kulturális alap novemberben állami forrásból 25 millió forinttal támogatta a Budapest Arénába meghirdetett, december 29-i programot.

A támogatás azért is meglepő, mert a program várhatóan telt házas lesz, és a szervezők eleve jelentős bevételre számíthatnak: a legolcsóbb jegy közel nyolcezer, a legdrágább közel 13 ezer forint lesz a december végi koncertre – ahol egyébként fellép az Orbán Viktor társaságában szívesen mutatkozó Leslie Mandoki is.

Azt már a 444.hu teszi hozzá, hogy Charlie-koncertre jutó milliók a Rózsa Recordsnál landolnak. Ennek tulajdonosa Rózsa István, aki amúgy az ATV igazgatóságának is tagja, és cégei Balog Zoltán miniszteri keretének egyik fő haszonélvezői.

Charlie patronálása mellett az NKA összesen 21 millió forintot adott köztévés Borbás Mária cégének Az ember legjava című dokumentumfilm előkészítésére, illetve Az idők jelei című, fideszes tanulmánykötet kiadására és konferenciarendezésre.

A legtöbb pénz, 50 millió forint azonban a külügyi tárca külképviseleti szerveihez jutott, ebből a keretből vihetik külföldre a „Soli Deo Gloria, a reformáció öt évszázada című kiállítást, és tarthatják meg a kapcsolódó rendezvényeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.