Túlterheltség: nem kézbesíti a posta a levélküldeményeket

Csak az előre megírt értesítőket dobják be.

MN
2017. 12. 07. 19:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rejtett kamerával forgatott az RTL Híradó az egyik postán, ahol egy dolgozó azt mondta: központi utasítás, hogy a túlterheltség miatt, nem viszik ki a levélküldeményeket. Helyettük csak az előre megírt értesítőket dobja be a postás.

A dolgozó közölte, hogy most semmilyen levélküldeményt nem visznek ki, mert rengeteg Erzsébet-utalvány és más küldemény van.

A Magyar Posta azt már korábban közölte, hogy „november 15-től visszavonásig a nem szerződéses ügyfelek naponta legfeljebb öt darab MPL Üzleti és MPL Netcsomagot adhatnak fel”. Mint megírtuk, azért eshetett a posta választása erre a két szolgáltatásra, mert a kiszállításukra a cég időgaranciát vállal: belföldön egy nap alatt eljuttatja az árut a címzetthez. Más csomagtípusok esetében azonban nem vállal határidőt, csak tájékoztató jelleggel közli, hogy 2-3 munkanapon belül szállítja ki a küldeményeket, vagyis késés esetén nem terheli jogi felelősség a postát. Ez abból is látszik, hogy sok esetben csak a feladást követő 21. nap után lehet reklamálni a postánál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.