Úgy tudjuk, hogy előzetesben van a diákjával intim viszonyba került tanárnő

Az iskola igyekszik teljes hírzárlatot fenntartani, ennek szellemében úgy folytatódik a tanítás, mintha semmi nem történt volna.

Unyatyinszki György
2017. 12. 12. 9:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előzetesben van a tanárnő, azt beszélik, három évet is kaphat – mondta a Magyar Nemzetnek egy kadarkúti fiú, aki a helyi Jálics Ernő-iskolába jár. Két másik diák is hasonló hírekkel tudott szolgálni kérdéseinkre, hogy miért nem látták napok óta azt a biológia-tanárnőt, aki ellen a közelmúltban eljárás indult, mert szexuális kapcsolatot tartott fenn egy tizenöt éves fiúval. Mint a múlt héten kiderült, a fiú egyik barátja – eddig tisztázatlan körülmények közt – videóra is vette az egyik együttlétet.

A községben megerősítették azokat a híreket, miszerint a nem túl régen megözvegyült tanárnő engedett a fiú közeledésének, amikor az csak egy puszi ellenében volt hajlandó a számára kijelölt lánnyal táncolni az iskolai bálon. Később találkoztak is, ekkor a fiú már többet akart, a tanárnő pedig ebbe is belement, és hónapokig folytatták viszonyukat. A márciusban készült felvétel azonban ősszel terjedni kezdett, így jutott el a nevelőtestülethez is – tudtuk meg az egyébként igen szófukar diákoktól.

Az iskola igyekszik teljes hírzárlatot fenntartani, ennek szellemében úgy folytatódik a tanítás, mintha semmi nem történt volna. A diákokat egyenesen arra kérték, hogy ne mondjanak semmit az intézmény falain kívül – a megszólalók válaszaiból ugyanazok a szófordulatok köszöntek vissza, mintha csak betanították volna. Emiatt megkérdeztük, hogy érhet-e bárkit retorzió azért, mert beszél a sajtóval, de itt jellemzően mindig megszakadt a társalgásunk. Beszédes, hogy amikor diákok csoportjával kezdtünk beszélgetésbe tanítás után, a szakgimnáziumi részleg igazgatója az utcán kezdte figyelni, hogy kivel beszélgetünk – szét is rebbentek a fiatalok. Pedig úgy érzékeltük, hogy a diákoknak is fontos kérdéseik vannak, nem csak a nyilvánosságnak.

„Én már azt sem tudom, hogy mi történik ebben az iskolában” – mondja egy tizenhárom éves diáklány kissé savanyú arckifejezéssel, amikor arról kérdeztük a hétfői órái után, hogyan lehetséges, hogy hónapokig nem derült fény a viszonyra. „Nem lehet véletlen, hogy eddig nem derült ki, a fiúknak is biztos érdekük volt a dolog, ha érti, mire gondolok” – mondta egy másik lány, de hozzátette, hogy senki nem piszkálja az érintett diákokat.

Szerettük volna megszólaltatni az általános iskola igazgatóját egyebek között arról, hogy a rendőrségi eljárás mellett indítanak-e belső vizsgálatot annak kiderítésére, miképp maradhattak hónapokig rejtve a történtek, ám Komjáti Tiborné elzárkózott a beszélgetés elől. Kerestük a tankerületi központot is, hogy indítottak-e vizsgálatot az eset kapcsán, és felvetődött-e az intézmény felelőssége, de lapzártánkig nem kaptunk választ. Megkerestük a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy megelőzendő a kiskorú tanúk befolyásolását, valóban kezdeményezték-e a tanárnő előzetes letartóztatását, ám hétfőn ők sem adtak választ lapunknak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.