Megáll az ész: Orbán kormánya fogadta be az Őcsényből kiutált menekülteket

A miniszterelnök korábban még üdvözölte a „migránsok” miatt kitört hisztériát.

MN
2018. 01. 18. 20:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket – így hangzott Orbán Viktor miniszterelnök emlékezetes kijelentése akkor, amikor tavaly szeptemberben halálosan fenyegettek meg egy őcsényi panziótulajdonost azért, mert néhány napra menekülteket szállásolt volna el. A vállalkozó autóját is megrongálták, a helyi polgármester pedig egy időre lemondott tisztségéről.

A kormányfő csak azt „felejtette el” megemlíteni, hogy az Őcsényből kiüldözött menekültek közül 7-8-nak éppen az ő kormánya adott hivatalos oltalmazotti státuszt vagy menedékjogot, szintén tavaly, vagyis teljesen legálisan, igazoltan az üldöztetés elől menekülve tartózkodtak Magyarországon. Mármint Orbán Viktor kormánya szerint is. Erről Siewert András, a menekültek nyaralását szervező Migration Aid kuratóriumi elnöke nyilatkozott a Hvg-nek.

Nemrég röppent fel a hír, hogy hazánk tavaly nagyjából 1300 menekültet fogadott be – ami egyébként teljesen normális ügymenet és üdvözlendő lépés volna –, éppen csak a szám érdekes, az ugyanis éppen akkora, mint amennyi „migránst” „Brüsszel” „erőszakolt volna ránk” (valójában nem erről van szó: Görögországtól és Olaszországtól kellett volna ennyi ember menedékkérelmének elbírálását átvállalni, tehermentesítendő az ottani hatóságokat, de akár nemet is mondhattunk volna az összes esetben – a szerk.). Minderről Altusz Kristóf helyettes külügyi államtitkár a Times of Malta című lapnak beszélt. Köztük voltak az őcsényi ügyben érintettek is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.