Nem oszthat ételt Pécs legszegényebb részén a DK

Jogszabályváltozásra hivatkozva elutasították az ellenzéki párt kérelmét.

MN
2018. 01. 21. 9:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Demokratikus Koalíció Pécs egyik legszegényebb részén szeretett volna 150 adag babgulyást osztani egy vendéglős vállalkozó segítségével. Az ellenzéki párt a tavalyihoz hasonlóan adta be a kérelmét, de arra hivatkozva, hogy a jogszabály megváltozott, elutasították – írja a Hír TV online változata.

Az indoklás szerint csak elektronikus úton, külön erre a célra szolgáló nyomtatványon lehet engedélyeztetni. A párt ezt is megpróbálta, de azzal szembesültek, hogy ilyen nyomtatvány még nem létezik.

Nagy Ferenc, a párt országgyűlési képviselőjelöltje a Hír TV-nek azt mondta: két ellenőr jelent meg az engedélyeztetési eljárás időszakában a vállalkozónál. Az ellenőrök körülnéztek, és jelezték, hogy vissza fognak térni.

„Úgy érezzük, hogy ez a bizonyíték arra, hogy adminisztratív úton, de akadályozták, hogy ez az ételosztás létrejöjjön” – fűzte hozzá a képviselőjelölt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.