Zoom: Már minden létező plakáthelyet lefoglalt a Fidesz

A piaci hirdetők mellett állítólag 6-8 ezer hely marad, ezeket mind lefoglalta a Fidesz, egészen decemberig.

MN
2018. 01. 16. 6:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ország valamennyi elérhető plakáthelyét lefoglalta a Fidesz egészen idén decemberig, így az ellenzék a kampányidőszakban, február 18. és április 8. közt nem tud majd hirdetni – írja saját, piaci forrásokból származó információira hivatkozva a Zoom.hu. A nagy lefoglalásból egyedül a lapunkkal azonos tulajdonosi körhöz tartozó Publimont Kft. plakáthelyei maradtak ki. 

A Zoom.hu úgy számol, hogy 20-25 ezer óriásplakát és mintegy 14 ezer citylight (háttérvilágítással rendelkező plakáthely, főleg buszmegállókban) van az országban. A Médiapiac című szaklap szerint viszont összesen mintegy 46 ezer lehet a plakáthelyek száma, nagyjából fele-fele arányban Budapesten és vidéken.

A plakáthelyek nagy részét viszont eleve lekötik a piaci hirdetők, illetve a Mahir és a Publimont helyeivel politikai okokból nyilván nem számol a kormánypárt. Ez azt jelenti, hogy eleve csak mintegy 6-8 ezer óriásplakát áll rendelkezésre a kampánya. Ezeket foglalták le állítólag a Fidesznek dolgozó reklámügynökségek, cégenként százmillió forintos nagyságrendben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.