Simicskó az óvodai látogatásról: Nem is értem ezt a hisztériát

A miniszter állítja, nem vitt politikát a gyerekek közé, csak szalagot vágott át, amiről kampányfotók készültek.

Hutter Marianna
2018. 02. 16. 15:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Simicskó István semmi kivetnivalót nem talált abban, hogy óvodás gyerekeket használt fel saját népszerűsítése érdekében – erről egy pénteki sporteseményen beszélt a Magyar Nemzetnek a honvédelmi miniszter. Mint mondta, az nem a kampány része, ha egy politikus óvodások társaságában készült fényképeket tölt fel a közösségi oldalára. Márpedig Simicskó éppen ezt tette: egy újbudai óvoda energetikai korszerűsítése miatti átadóünnepségen jelent meg, és az eseményről készült fényképeket Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra.

– Ha egy óvodát felújítunk, az egy ünnep az óvoda számára, az óvodások számára és az óvó nénik számára, illetve minden újbudai ember számára is – mutatott rá büszkén a miniszter, akit a Nemzetközi Katonai Sporttanács évfordulójának alkalmából rendezett pénteki futóversenyen értünk el. Simicskót arról is kérdeztük, hogy nem érzi-e úgy, hogy átlépett egy határt azzal, hogy óvodások társaságában készült fényképekkel igyekszik politikai tőkét kovácsolni magának. A miniszter erre közölte: „ez nem kampány, ezt mindig így csináljuk, ez munka”. Majd hozzátette: átvágtuk a szalagot, és megdicsértük a gyerekeket és az óvó néniket, hogy milyen szépen és jól dolgoznak és méltó körülmények között dolgozhatnak.

A honvédelmi miniszter viselkedése csütörtökön a kormányinfón is téma volt, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott, tartózkodni kéne attól, hogy gyerekek közé menjenek a politikusok a kampányban. Simicskó István azonban nem ért egyet Lázár Jánossal, erre reagálva ugyanis azt mondta: „ez az ő véleménye”.

Kérdezősködésünk kínosan érinthette a minisztert, ugyanis értetlenkedve kérdezett vissza: „ön szerint az a helyes, ha egy képviselő láthatatlan, vagy az a helyes, hogy ha megválasztották az emberek, akkor ott van velük, értük dolgozik, őket szolgálja?” Ugyanakkor arra nem tudott érdemi magyarázatot adni, hogy miért éppen az óvodás gyerekeket választotta. Mindezt azzal próbálta kompenzálni, hogy közölte: „megyünk idősek otthonába is, meg mindenhova, mert mindenkit segítünk és támogatunk”.

Ezután a miniszter ismét fényképezkedni ment, ezúttal a futóversenyen részt vevő katonákkal. Azonban feltehetően őt sem hagyták nyugodni kérdéseink, ezért később visszatért és tovább magyarázkodott. – Engem odahívtak, hogy vágjuk át a szalagot – mondta. Hozzátette: az óvónők műsorral készültek, a gyerekek elmondtak egy verset, „megtapsoltuk, átadtuk, és kész”. Kérdésünkre beszélt arról is, hogy az ovisok hogyan fogadták az intézmény energetikai korszerűsítéséről szóló beszámolóját. – Örültek neki tényleg – jelentette ki Simicskó István. Kérdésünkre, hogy mennyire csillogott a gyerekek szeme, közölte: „nagyon csillogott”.

A miniszter szerint ugyanakkor nem élt vissza a helyzetével. Sőt, érvelése szerint ha egy településen átadnak bármit, és nincs ott a képviselő, akkor azt hiszik róla, hogy nem dolgozik. – Az a normális, ha nincsen ott az ember? – kérdezte. Majd felháborodva hozzátette: én nem is értem ezt a hisztériát, amit önök csinálnak ezzel. Majd megjegyezte: nem politizáltunk, nem vittünk puttonyban politikát, pártpolitikát se. Kérdésünkre hozzátette, ő nem vadássza a népszerűséget, ezt inkább az újságírók teszik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.