Újabb fideszes ukáz: Büszke hangulat uralkodjon!

Megkapták a következő kommunikációs sorvezetőt a kormánypárti képviselők.

Hutter Marianna
2018. 02. 21. 8:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nagyon fontos feladat! Azonnali elvégzésre, ne várjatok vele estig!” Ez az utasítás érkezett nemrég a fideszes képviselők postaládájába a pártközpontból. A szigorú ukáz arról szól, miként kell beszámolniuk a politikusoknak arról, ha összegyűlt a választási jelöltállításhoz szükséges számú aláírás.

A Magyar Nemzet birtokába került dokumentum nem más, mint egy újabb példa, amely arra utal, hogy a kormánypárt egyáltalán nem bízik meg saját politikusaiban, és semmilyen önállóságot nem enged nekik, ha a közelgő országgyűlési választásról van szó.

Érdekes, hogy miközben hivatalosan csak hétfőn kezdődött meg az országgyűlési választáson való induláshoz szükséges szignók gyűjtése, már aznap el kellett dicsekedniük a képviselőknek, ha sikerült elegendő ajánlást szerezniük. A párt utasítása szerint amikor a politikai munkatárs vagy a választókerületi elnök jelzi, akkor az érintetteknek mihamarabb bejegyzést kell készíteniük a képviselőjelölt Facebook-oldalára arról, hogy megvan, és leadták az ötszáz vagy több aláírást.

„Vizuális eleme lehet a bejegyzésnek egy kép a képviselőjelöltről, amint gyűjti vagy tartja az aláírásokat, vagy mellette áll csapatával, vagy hogy épp leadja (büszke hangulat uralkodjon a képen)” – állt az iránymutatásban. Ezenfelül arra is utasították a politikusokat, hogy a mellékelt szövegben számoljanak be arról is, milyen gyorsan gyűltek össze az aláírások.

A feladatot több fideszes politikus már sikeresen teljesítette is. Például a párt ökleként ismert Németh Szilárd, aki aktivistái körében készült fényképpel tudatta közösségi oldalán, hogy leadta a megkövetelt ötszáz aláírás többszörösét. A politikus ráadásul túl is teljesítette a pártközpont elvárásait, ugyanis egy Orbán Viktor miniszterelnökről készült, nagy méretű fénykép előtt pózolt.

Hollik István KDNP-s képviselő – aki Rogán Antal helyett indul az V. kerületben – videofelvétel közzétételével teljesítette a fideszes házi feladatot. Ezen az látszik, amint a politikus jelzi a helyi választási iroda munkatársának, hogy 2426 aláírást hozott. – Jézus atyaúristen, gratulálok! – hangzott a válasz az ügyintézőtől.

Tállai András államtitkárt pedig éppen a parlamentben érte hétfőn az örömhír, hogy összegyűlt a megfelelő számú aláírás. Szerencsére ő sem egyedül ácsorgott a Facebook-oldalára posztolt fényképen, ugyanis szokásához híven aznap is választókerületének egyik városából, Mezőkövesdről érkezett polgárokat kalauzolt a Parlamentben. Tegnap este pedig Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója videoüzenetben már arról számolt be, hogy a Fidesz minden körzetben összegyűjtötte a szükséges számú aláírást.

Nem ez az első eset, hogy a kormánypárt mindenáron igyekszik egységesíteni a képviselők kommunikációját. Mint arról beszámoltunk, a Fidesz számára kínos ügyekben is sorvezetőhöz kellett tartaniuk magukat a képviselőknek. Legutóbb az Orbán Viktor vejének volt cégével kapcsolatos OLAF-jelentés okozta botránnyal összefüggésben adott ki a párt útmutatást. Ezt Gulyás Gergely frakcióvezető küldte körbe, aki egyebek közt arra kérte a fideszeseket, hogy az uniós dokumentumban foglaltakat brüsszeli kampányjelentésnek minősítsék. De emlékezetes az is, amikor a titokban befogadott menekültek kapcsán egymásnak adva a kilincset „sorosoztak” a fideszesek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.