„Varga Mihály nyugalmat, biztonságot áraszt” – dicsérettel halmozzák el a minisztert

Balázs Péter színművész „egyszerű polgárként” szó szerint megemelte kalapját a teljesítménye előtt.

Hutter Marianna
2018. 02. 23. 11:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, a választás közeledtét nemcsak a szokásosnál is több politikai hirdetés jelzi, hanem az is, hogy egyre több közéleti szereplő áll ki nyilvánosan egy-egy politikus mellett. Például Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek egészen erős ajánlásokat sikerült begyűjtenie – derült ki a II. és a III. kerület fideszes képviselőjének közösségi oldalára feltöltött videókból.

– Varga Mihály nyugalmat, biztonságot áraszt – ilyen és ehhez hasonló érveket sorakoztatott fel Oberfrank Pál színész, egyben a Veszprémi Petőfi Sándor Színház igazgatója a politikus mellett, miközben egészen drámai aláfestő zene szólt a háttérben. Oberfrank úgy fogalmazott: „Bizalommal tölt el minket, és nagyon sok reményt ad” Varga gazdaságpolitikája, „különösen ha arra gondoltunk, hogy honnan indultunk el, és hogy most hová tartunk”. – Ugyanakkor jó látni, hogy ő mennyire ember maradt, és emberi minden megnyilvánulása, minden nagyobb allűr és gesztusok nélkül – folytatta Varga dicséretét a színész. Úgy vélte, „jó érzés” az, hogy rendszeresen találkoznak vele a kerületben, és ott van a rendezvényeken. – Őrá kell szavaznunk, és a folytatásra – summázta véleményét a színész. Oberfrank dicshimnusza nem maradt viszonzatlan, Varga Mihály azzal a felkiáltással osztotta meg támogató videóját, hogy „szakmai tevékenységét nagyra becsüli”. – Azonos generációhoz tartozunk, erre szokták mondani, hogy félszavakból is értjük egymást. Bizalma és támogatása talán ezért is fontos számomra – írta a miniszter közösségi oldalán, megosztva azt is, hogy lányaik együtt jártak gimnáziumba.

Nem Oberfrank Pál az egyetlen művész, aki hitet tett Varga Mihály mellett: Balázs Péter színész, egyben a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója szintén nem fukarkodott a dicsérettel. – Kire adnám a voksomat, ha nem egy olyan emberre, akinek az elképzelése és a munkálkodása a jövő biztonságát jelenti? – tette fel a költői kérdést a színész, aki szerint Varga nagyon odafigyel a kerületre. – Egyszerű polgárként én csak megemelném a kalapomat – mondta Balázs Péter, majd ténylegesen megemelte a kalapját a videón.

Természetesen Varga is megbecsüléséről biztosította Balázst: „Olyan ember, akinek adnak a szavára ( ) Bizalma, barátsága és támogatása megtisztelő számomra.”

Balázs Péter egyébként egy másik fideszes országgyűlési képviselőjelölt mellé is beállt nemrégiben: a Szolnokon induló Kállai Mária mellé. Többek között azzal érvelt, hogy „az emberek őszinte szolgálatára esküdött föl”, és hogy „nagyszerű ember”. Miután a videó sajtónyilvánosságot kapott, lekerült Kállai közösségi oldaláról – számolt be róla a 444.hu.

Itt korántsem ér véget a Vargát támogatók sora, ugyanis a plágiumbotrányba belebukó Schmitt Pál egykori köztársasági elnök felesége, Schmittné Makray Katalin is felszólalt mellette. Ő azzal korteskedett: Varga fejből tudja a kerületiek nevét, és ott segít, ahol tud. „Én természetesen Varga Mihályra szavazok, aki a végtelen alázatával, emberségével és a választókerület polgárainak szolgálatában végzi tevékenységét” – érvelt Makray. Varga Mihály ezt úgy értékelte: nagy megtiszteltetés számára, hogy Schmittné – aki olimpikon, a pesthidegkúti közösség tagja, a Templomkerti Esték háziasszonya – támogatásáról biztosítja. „A hozzá hasonló hiteles és elhivatott emberek sok erőt adnak képviselői munkámhoz” – írta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.