Visszalép Mesterházy Attila

A szocialista politikus átengedi a terepet a független Kész Zoltánnak Veszprémben.

Kovacsik Ágnes
2018. 02. 01. 17:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt korábbi elnöke visszalép a tavaszi választáson függetlenként induló Kész Zoltán javára Veszprémben. Ezt maga Mesterházy jelentette be Kész és a Viszlát, Kétharmad! mozgalom közös rendezvényén.

Azt is elmondta: közösen úgy ítélték meg, hogy a városban, ahol elbukott a Fidesz kétharmada, nagyobb esélye van egy független jelöltnek, mint egy pártpolitikusnak. Hozzátette, ez nem jelenti azt, hogy leteszik a kampányeszközöket, Készt fogja támogatni az MSZP helyi szervezete.

Az utóbbi időben nagyon beindult az egyeztetés az ellenzéki pártok között. Szintén Veszprémben lépett vissza például az LMP-s Gerstmár Ferenc, mert nem tartotta magát megfelelő jelöltnek. Akkor a Zoom.hu arra utalt, hogy Gerstmár éppen Mesterházyt erősítené ezzel a lépéssel.

Még korábban egyébként már az MSZP és a DK is felosztotta egymás között az egyéni választókörzeteket, az Együtt pedig az LMP javára fújt visszavonulót több helyen is. Mesterházy Attila most emlékeztetett: a baloldali pártok közötti megállapodás értelmében Veszprém az MSZP-é volt, tehát az, hogy ő most visszalépett, egyben azt is jelenti, hogy a DK-nak sem lesz jelöltje ott Kész Zoltánnal szemben.

A Nemzeti Választási Bizottság közölte: nem állíthat országos listát az a jelölőszervezet, amelynek huszonhétnél kevesebb egyéni jelöltje van. Ezt többen a koordinált indulást korlátozó kísérletként értékelték.

###HIRDETES###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.