Vizsgálatot kér önmaga ellen Gyurcsány Ferenc

A DK elnöke átvilágítást kér a mentelmi bizottságtól, hogy bizonyítsa: nem ő, hanem Orbán Viktor rejtegeti vagyonát.

MN
2018. 02. 03. 9:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vagyonvizsgálati eljárást kezdeményezett önmaga ellen szombat reggel a mentelmi bizottságnál Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke – derül ki a párt MTI által is idézett közleményéből.

A DK szerint Gyurcsány világossá kívánja tenni, hogy nem ő, hanem Orbán Viktor miniszterelnök rejtegeti vagyonát. „Nem az ő feleségének van temérdek földje, nem az ő apja lett dúsgazdag vállalkozó, nem az ő veje ellen folytat vizsgálatot az EU, nem az ő kebelbarátja lett gázszerelőből Magyarország egyik leggazdagabb embere. Ez Orbán világa” – fogalmaz az írás.

A közlemény szerint Gyurcsány ezzel szemben bevallotta és nyilvánosságra hozta valamennyi családtagja vagyoni helyzetét, az általa kezdeményezett vizsgálat pedig bebizonyítja, hogy a kormány és sajtója hazudik, és az igazság az ő oldalán áll.

„A DK elnöke alku helyett harcot ígér. Megjegyezzük, örömünkre szolgál, hogy a Magyar Idők főszerkesztője Gyurcsány Ferenc ma reggeli Facebook-posztját követően húsz perccel szintén vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett” – zárul a közlemény.

A vizsgálat alapját a Magyar Idők korábbi cikke képezi: a kormánypárti napilap szerint valótlan tartalmú vagyonnyilatkozatot adott le az Országgyűlésnek Gyurcsány Ferenc, ugyanis vagyonnyilatkozatában nem tüntetett fel több mint 150 millió forintot, amelyet szerintük egy osztrák bankszámlán tárol. A Magyar Idők arról írt, hogy Gyurcsány egy Schoellerbank nevű „exkluzív, magánkézben lévő pénzintézetben” tarja ezt az összeget.

A Demokratikus Koalíció akkor úgy reagált, hogy a párt elnökének 605,727 millió forintnyi értékpapír-befektetése van, amelyet vagyonnyilatkozatában pontosan fel is tüntetett. Ez értékpapírokat egy magyar és egy osztrák bank, illetve két magyar pénzügyi szolgáltató kezeli. Vagyis Gyurcsány Ferenc vagyoni helyzetét pontosan, hiánytalanul, a jogszabályi előírásoknak megfelelően tüntette fel a vagyonnyilatkozatában, hiszen a bécsi 150 millió forint a befektetések egy része – állította a DK.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.