Drágábban építi Mészárosék köre a máriaremetei uszodát

A becsült árnál harminc százalékkal drágábban, 4,3 milliárd forint helyett 5,6 milliárdért épít a Mészáros Lőrinc-közeli A-Híd Zrt.

Facsinay Kinga
2018. 03. 20. 10:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A becsült árnál harminc százalékkal drágábban, 4,3 milliárd forint helyett 5,6 milliárdért építi meg a Mészáros Lőrinc-közeli A-Híd Zrt. a máriaremetei Gyarmati Dezső Sportuszodát – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. Láng Zsolt II. kerületi polgármester 2016-ban még arról beszélt, hogy négymilliárd forintból épít uszodát a kerület, ehhez képest 1,6 milliárd forinttal nőtt a végső ár. Ahhoz, hogy taopénzeket is tudjon fogadni a kerület, korábban módosították a pályázatot, így a megrendelő a II. Kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft. lett. A nyertes cégnek három medencét kell építenie, ezek közül az egyikben versenyezni is lehet majd. A kiírás szerint ehhez meg kell felelnie a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) szabályainak, így egy fedett, tízpályás, 50-szer 25 méter vízfelületű, feszített víztükrű, 220 centiméter mély medencét építenek, amely televíziós közvetítésre is alkalmas lesz. Emellett egy kisebb fedett, 20-szor 10 méter vízfelületű, 80-120 centiméter mély tanmedence, valamint egy 33,3 méter hosszú, 200 centiméter mély kültéri medence is készül, ugyancsak feszített víztükörrel.

A nyertes A-Híd Zrt.-ről még azt érdemes tudni, hogy tulajdonosa, Apáthy Endre a felcsúti polgármesterrel, Mészáros Lőrinccel közösen számos beruházás nyertese. Így például az ő cégeik építhetik a komáromi Duna-hidat, de ugyancsak közös üzletük a Győr-Gönyű kikötő – írja az Alfahír.hu. Apáthy neve nem ismeretlen a vizes sportokban: az A-Híd a fő támogatója az OSC vízilabdacsapatának, korábban pedig a Szeged pólósait is ők szponzorálták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.